Συνελήφθη 37χρονη που απειλούσε να δολοφονήσει τον Stephen Hawking-"Θα σε σκοτώσω και θα βάλω το πτώμα σου σε μία τσάντα"

Συνελήφθη 37χρονη που απειλούσε να δολοφονήσει τον Stephen Hawking-"Θα σε σκοτώσω και θα βάλω το πτώμα σου σε μία τσάντα" Facebook Twitter
Ο Stephen Hawking στο συνέδριο στην Τενερίφη, υπό την προστασία αστυνομικών
0

Η ισπανική αστυνομία, συνέλαβε μια γυναίκα η οποία απειλούσε τη ζωή του Stephen Hawking κατά τη διάρκεια της παραμονής του διάσημου επιστήμονα στην Τενερίφη.

Η 37χρονη συνελήφθη στην Arona, την ίδια ημέρα που ο Hawking έδωσε την πρώτη διάλεξη του στο φεστιβάλ Starmus, στο οποίο ήταν το τιμώμενο πρόσωπο. Η γυναίκα αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης έξι μηνών και άμεση απέλαση από την Ισπανία.

Η συλληφθείσα δεν έχει ποινικό μητρώο και είχε έρθει στο νησί την προηγούμενη ημέρα ενώ σκόπευε να φύγει την επόμενη. Πηγές ανέφεραν, ότι ήταν η κόρη του επιστήμονα που ειδοποιήθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ, μετά την ανίχνευση της άφιξης της 37χρονης στην Τενερίφη.

Είχε εν τω μεταξύ στείλει στον επιστήμονα πάνω από 100 απειλητικά μηνύματα με φράσεις όπως «θα σας σκοτώσω και μετά θα βάλω το σώμα σας σε μια τσάντα». Η αστυνομία τη συνέλαβε σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο φεστιβάλ. Η γυναίκα φέρεται να απειλεί τον Hawking επί χρόνια, αλλά η κατάσταση έγινε πιο ανησυχητική τις τελευταίες ημέρες, όταν πολλαπλασίασε τις απειλές της μέσω e-mail και κοινωνικών δικτύων. "Θα σε σκοτώσω.» «Είμαι δίπλα σου και μπορώ να σε σκοτώσω», ήταν ένα ακόμη μήνυμα της 37χρονης που κατοικεί στη Νορβηγία.

Σε δήλωση της στην αστυνομία η 37χρονη είπε ότι αγαπά τον Hawking και δεν θα τον πείραζε ποτέ. Πηγές ανέφεραν ωστόσο ότι στο δωμάτιο της βρέθηκαν αντικείμενα αποκρυφισμού που σχετίζονται με τον θρησκευτικό εξτρεμισμό, σε αντίθεση με τις θέσεις του αστροφυσικού περί μη ύπαρξης του Θεού. Βρέθηκαν επίσης στο σπίτι της και στον χώρο εργασίας λεπτομερείς σημειώσεις και ακριβή σχέδια για να προσεγγίσει το στόχο της. Σύμφωνα με το Europa Press, η γυναίκα θα μπορούσε να έχει ψυχιατρικά προβλήματα.

Αργότερα ο Hawking παρέστη στο φεστιβάλ συνοδευόμενος από δύο αστυνομικούς, κάτι που εξέπληξε πολλούς συμμετέχοντες, καθώς δεν το συνήθιζε ο επιστήμονας. Επίσης άλλοι αστυνομικοί έλεγχαν τσάντες και είχαν συσκευές παρακολούθησης.

Με πληροφορίες από την El pais

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Πολιτισμός / Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ έχει επανειλημμένα εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ιταλία και τον πολιτισμό της, ενώ έχει συνεργαστεί με Ιταλούς σκηνοθέτες και έχει συμμετάσχει σε ταινίες που γυρίστηκαν στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Η Ρουθ Αζάουα επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Πολιτισμός / Η Ρουθ Αζάουα «επιστρέφει» στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Το έργο και η ζωή μιας από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα, που μετέφρασε τα τραυματικά βιώματά της σε τέχνη από σύρμα, ξετυλίγεται μέσα από την έκθεση του Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Με εκτενές ρεπορτάζ και πρωτογενείς πηγές από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνές πρακτορείο Associated Press αναδεικνύει την ανεύρεση 33 σκελετών σε άταφους λάκκους δίπλα στο Γεντί Κουλέ – πρώην φυλακή βασανιστηρίων και εκτελέσεων την περίοδο 1946–49
LIFO NEWSROOM
Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Η τελευταία, πολύ προσωπική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, μια ανέλπιστα καλή προσθήκη στο MCU και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περασμένο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Πολιτισμός / Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Η συναυλία άνοιξε με τον «Επιτάφιο του Σεικίλου», την αρχαιότερη σωζόμενη μουσική σύνθεση στον κόσμο - Στο σπήλαιο Πετραλώνων έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο στην Ελλάδα
LIFO NEWSROOM