Πέθανε το μέλος των Kinks, Τζον Γκόσλινγκ

Πέθανε το μέλος των The Kinks, Τζον Γκόσλινγκ Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο κιμπορντίστας των θρυλικών Kinks, Τζον Γκόσλινγκ.

Τα αδέρφια σερ Ράι και Ντέιβ Ντέιβις σχημάτισαν τους Kinks τη δεκαετία του 1960, με τον Τζον Γκόσλινγκ να εντάσσεται στο συγκρότημα το 1970 για τα πλήκτρα.

Οι Kinks ανακοίνωσαν τον θάνατο του Τζον Γκόσλινγκ σε ανάρτησή τους στα social media γράφοντας μεταξύ άλλων πως «Είμαστε βαθιά λυπημένοι για την είδηση του θανάτου του Τζον Γκόσλινγκ. Τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγο και την οικογένειά του».

Στην ανάρτησή τους πρόσθεσαν και ένα βίντεο με στιγμές του από το παρελθόν.

Το βιογραφικό του Τζον Γκόσλινγκ

Ο Τζον Γκόσλινγκ εντάχθηκε στους Kinks πέντε χρόνια μετά την αμερικανική περιοδεία που οδήγησε την Αμερικανική Ομοσπονδία Μουσικών να απαγορεύσει στη μπάντα να εμφανιστεί στις ΗΠΑ για τέσσερα χρόνια.

Ο Γκόρντον Έντουαρντς πήρε τη σκυτάλη από τον Γκόσλινγκ στα πλήκτρα, πριν ο Ίαν Γκίμπονς ενταχθεί στο συγκρότημα το 1979.

Το 1994, ο Γκόσλινγκ έγινε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Kast Off Kinks που περιλαμβάνει πρώην μέλη του συγκροτήματος Avory, Τζιμ Ρόντφορντ και Τζον Ντάλτον.

Ο Γκόσλινγκ έμεινε στο συγκρότημα μέχρι το 2008, οπότε και αποσύρθηκε οριστικά. Οι Kinks έφτασαν να έχουν τρία No 1 σινγκλ στα charts της Βρετανίας: You Really Got Me, Sunny Afternoon και Tired of Waiting for You.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM