Ο Κεν Λόουτς λέει ότι νέα του ταινία ίσως να είναι η τελευταία του

Ken Loach says new film may be his last feature Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Κεν Λόουτς είπε ότι η νέα του ταινία, «The Old Oak» είναι πιθανό να είναι η τελευταία του.

Σε ένα άρθρο στο Hollywood Reporter, ο 86χρονος Κεν Λόουτς είπε πως «Απλώς δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να ξαναγυρίσω στο πεδίο (του σινεμά)... Σκέφτεσαι: «Θεέ μου, θα πέσω στον πρώτο φράχτη!»

Ο Κεν Λόουτς πρόσθεσε πως «Οι ταινίες χρειάζονται κάποια χρόνια και εγώ θα είμαι σχεδόν 90 χρονών. Και οι δυνατότητες όντως μειώνονται. Η βραχυπρόθεσμη μνήμη ατονεί και η όρασή μου είναι αρκετά χάλια τώρα. Ρεαλιστικά θα ήταν πολύ δύσκολο».

Το «The Old Oak», η τελευταία ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη Κεν Λόουτς κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο, η 15η κατά σειρά ταινία του. Με πρωταγωνιστές τους Dave Turner και Ebla Mari, και σενάριο του συχνού συνεργάτη του, Paul Laverty, η ταινία διαδραματίζεται στη βορειοανατολική Αγγλία και περιστρέφεται γύρω από μια παμπ σε μια πρώην κοινότητα εξόρυξης.

Ο Κεν Λόουτς είναι παλιός γνώριμος του φεστιβάλ των Καννών. Έχει κερδίσει δύο φορές τον Χρυσό Φοίνικα – το 2006 για τον «The Wind That Shakes the Barley» και το 2016 για το « I, Daniel Blake» ενώ έχει αποσπάσει και σειρά από άλλα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου της κριτικής επιτροπής το 1993 για το Raining Stones και το 2012 για το The Angels' Share.

Παράλληλα έχει λάβει το βραβείο Fipresci τρεις φορές, για το Black Jack το 1979, το Riff-Raff το 1991 και το Land and Freedom το 1995.

Ήδη από το 2013 είχαν ακουστεί φήμες ότι το Jimmy's Hall, η βιογραφική ταινία του Κεν Λόουτς για τον Ιρλανδό κομμουνιστή Τζέιμς Γκράλτον, θα ήταν η τελευταία μεγάλου μήκους του διάσημου σκηνοθέτη.

Ωστόσο εκείνος συνέχισε ολοκλήρωσε το I, Daniel Blake, μία εμπορική επιτυχία - έκπληξη.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter ο Κεν Λόουτς υποστηρίζει ότι μπορεί να μην έχει πλέον τη «συναισθηματική ενέργεια» για να ηγηθεί των γυρισμάτων μιας ταινίας μεγάλου μήκους, αλλά ο Laverty επιμένει ότι ο διάσημος σκηνοθέτης μπορεί να είναι έτοιμος να κάνει ένα ντοκιμαντέρ.

«Αυτό θα ήταν υπέροχο», είπε ο Laverty. «Αλλά θα εκπλαγώ πολύ αν δεν κάνει κάτι. Νομίζω ότι είναι πραγματικά στο αίμα του. Και έχει ακόμα πολλά να πει».

Με πληροφορίες του Howllywood Reporter/Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός / Μενδώνη από Ουάσινγκτον: «Ο Πολιτισμός αποτελεί συνδετική και ενοποιητική δύναμη ανάμεσα στις δύο χώρες»

Η Λίνα Μενδώνη είχε για δεύτερη φορά συνάντηση εργασίας με τον ανώτερο αξιωματούχο του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Δρ Darren Beattie
LIFO NEWSROOM
Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM