Ξανά στο εδώλιο 36 άτομα για μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

Ξανά στο εδώλιο 36 άτομα για μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου Facebook Twitter
SOOC
0

Ξανά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν τα 36 άτομα που είχαν αθωωθεί για την υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες» του Χρηματιστηρίου, καθώς το  Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε την πρωτόδικη αθωωτική απόφαση κάνοντας δεκτή την σχετική αίτηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί που έκριναν την υπόθεση , αποφάσισαν ότι η επίμαχη εφετειακή απόφαση δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Μεταξύ των εμπλεκομένων είναι χρηματιστές, επιχειρηματίες αλλά και εφοπλιστές που αντιμετωπίζουν και πάλι τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η δίκη που οδήγησε στην αθώωση τους είχε διεξαχθεί το 2013, σχεδόν 15 χρόνια από το μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και η αθωωτική δικαστική απόφαση είχε προκαλέσει την αντίδραση ακόμη και του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας.

 Τότε η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορουμένων, κάνοντας λόγο για «οργανωμένο σχέδιο παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού, με εικονικές τιμές και πωλήσεις, αλλά και του προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM