Την πώληση του Πόρτο Καρράς επικυρώνουν οι μέτοχοι της Τεχνικής Ολυμπιακής

Την πώληση του Πόρτο Καρράς επικυρώνουν οι μέτοχοι της Τεχνικής Ολυμπιακής Facebook Twitter
0

Η πώληση του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στον Όμιλο Επιχειρήσεων Ι. Σαββίδη φέρνει αλλαγές στην Τεχνική Ολυμπιακή.

Η συμφωνία που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, έπειτα από την νέα πρόταση που κατέθεσε ο Όμιλος Σαββίδη αναμένει την τυπική έγκριση ων μετόχων της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Σύμφωνα με το capital.gr, στην προγραμματισμένη για την Παρασκευή γενική συνέλευση, οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν και επικυρώσουν την απόφαση του ΔΣ και συγκεκριμένα την πώληση των μετοχών της Πόρτο Καρράς ΑΕ που ανήκουν στην ΤΟ International Holding Ltd, θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Η πρόταση της διοίκησης προς τους μετόχους, όπως περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης, είναι να επικυρωθεί η απόφαση, η οποία ελήφθη τον περασμένο Απρίλιο και σηματοδότησε μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές των τελευταίων ετών στο ξενοδοχειακό-τουριστικό κλάδο.

Με βάση τη συμφωνία των δύο πλευρών και το SPA που υπεγράφη, το τελικό τίμημα για την Τεχνική Ολυμπιακή και τη θυγατρική της T.O. International Holding Ltd, αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία που τους αντιστοιχούν, ανέρχεται καταρχήν σε 168,88 εκατ. ευρώ (debt free basis). Η εταιρεία έχει σημειώσει, πάντως, πως το τίμημα θα καθορισθεί τελικά ύστερα από την ολοκλήρωση εκτεταμένων ελέγχων από ανεξάρτητο σύμβουλο (Deloitte).

Συγκεκριμένα, το τελικό τίμημα θα προσδιοριστεί προσθέτοντας τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα και τα αποθέματα και αφαιρώντας τις υποχρεώσεις (εκτός της συσχετιζόμενης με τα πάγια αναβαλλόμενης και των υποχρεώσεων από επιχορηγήσεις) κατά την ημερομηνία της συναλλαγής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του capital, στελέχη του Ομίλου Σαββίδη έχουν τοποθετηθεί στο ΔΣ της Πόρτο Καρράς, κάτι που έχει γνωστοποιηθεί και στο ΓΕΜΗ, ενώ έχει τροποποιηθεί και επικαιροποιηθεί το καταστατικό της εταιρείας. Πρόθεση του Ομίλου Σαββίδη μέσω της Belterra Investments είναι η ολική αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών όσο και στην ανάπτυξη νέων, με στόχο το εμβληματικό Πόρτο Καρράς να επανατοποθετηθεί ως ένας μοναδικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Το συγκρότημα έχει έκταση 17.630 στρεμμάτων και αποτελείται από τα ξενοδοχεία Μελίτων και Σιθωνία, τις Βίλες Γαλήνη και Καλύβα, τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια, το οινοποιείο, αθλητικές εγκαταστάσεις το μεγαλύτερο κέντρο spa-θαλασσοθεραπείας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και το καζίνο που λειτουργεί στο Πόρτο Καρράς.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ