Τι πραγματικά είπαν Τσίπρας-Λαγκάρντ: «Η κατάσταση είναι δραματική»

Τι πραγματικά είπαν Τσίπρας-Λαγκάρντ: «Η κατάσταση είναι δραματική» Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
5

Την έλλειψη ρευστότητας και την πιθανή αδυναμία της Ελλάδας να  εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της συζήτησαν σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους Τσίπρας και Λαγκάρντ στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία τους.

Όπως αναφέρει ο Μ. Ιγνατίου, η συνομιλία έγινε σε δραματικούς τόνους με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να λέει στην επικεφαλής του ΔΝΤ ότι λόγω της οικονομικής ασφυξίας που επιβάλουν οι δανειστές, η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι τραγική ενώ  φέρεται να της διαμήνυσε ότι άν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν βοηθήσουν μέχρι την Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση ίσως να μην μπορέσει να ανταπεξέλθει και να πληρώσει τους τόκους και τη δόση που χρωστά στα Ταμείο, στις 6 και 11 Μαίου. Ενημερωμένη πηγή είπε στην εφημερίδα  ότι ο κ. Τσίπρας «της μίλησε με τη γλώσσα της ειλικρίνειας».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η επικεφαλής του Ταμείου απάντησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι εάν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να δώσουν τα χρήματα που απαιτούνται, το ΔΝΤ δεν θα σταθεί εμπόδιο.

Για το ασφαλιστικό φαίνεται να συμφώνησαν «να ξεκινήσει ο διάλογος» και να συζητηθούν όλα χωρίς όρους και κόκκινες γραμμές. Πηγή δήλωσε στο «Εθνος» ότι έμεινε η εντύπωση ότι συμφωνούν να αρχίσουν να μιλούν από μηδενική βάση. Σύμφωνα με ελληνική πηγή «ο Πρωθυπουργός βρήκε ανταπόκριση».

Πρόσθεσε ότι η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε στο θέμα του χρέους. Φέρεται να είπε ότι δεν είναι βιώσιμο, και ότι απαιτείται δραστική λύση.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM
 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Οικονομία / Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Τι ισχύει το καλοκαίρι του 2025 για τις θερινές άδειες στον ιδιωτικό τομέα – Πότε καταβάλλεται το επίδομα αδείας, πόσο είναι, πώς επιμερίζεται και τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
ο κ. Τσίπρας «της μίλησε με τη γλώσσα της ειλικρίνειας». Πριν από 3 μηνες η "γλώσσα της ειλικρίνειας" προς τους ψηφοφόρους θα ηταν πολυ πιο χρήσιμη και έντιμη τωρα μαλλον ειναι η γλωσσα της ανάγκης.
Μα πώς γινεται να ειναι δραματική? Αφού δεν πήραμε ούτε ένα υφεσιακό μέτρο. Αφου σκίσαμε τα μνημόνια. Αφού σουτάραμε τίς τρόικες. Αφού αντιμετωπίσαμε την ανθρωπιστική κρίση. Αφού στειλαμε την Μέρκελ σπίτι της και μαζί και το ΔΝΤ (μη δινετε σημασία όμως στ΄ότι παρακαλαμε την Λαγκάρντ). Τέσπα, αφού κάναμε όλα αυτά τα "αριστερά" πράγματα η κατάσταση παραμένει δραματική????Wtf?