Τέσσερις φόροι πρέπει να εξοφληθούν τις επόμενες τέσσερις ημέρες

Τέσσερις φόροι πρέπει να εξοφληθούν τις επόμενες τέσσερις ημέρες Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
2

Τέσσερις φόρους μέσα σε τέσσερις ημέρες καλούνται να εξοφλήσουν οι φορολογούμενοι, από τους οποίους η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα εισρεύσουν στα ταμεία περί τα 4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Σκάι. 

Ειδικότερα, μέχρι την Παρασκευή πρέπει να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας, διαφορετικά διπλασιάζεται το ποσό. Στις 30 Δεκεμβρίου λήγει επίσης η προθεσμία για την πληρωμή της τέταρτης και προτελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ αλλά και όλες οι ρυθμίσεις οφειλών.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος. Όσες επιχειρήσεις τηρούν διπλογραφικά βιβλία, θα πρέπει έως την Παρασκευή να αποδώσουν τον ΦΠΑ.

Όπως επισημαίνει ο Σκάι, το 2017 αναμένεται να μπει με καταιγίδα φόρων καθώς θα σημειωθεί αύξηση στην κινητή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση, τον καφέ, τα καπνικά προϊόντα, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αλλά και στους έμμεσους φόρους όπως στα καύσιμα. Επίσης, θα έρθει και το τρίτο κύμα αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, με εξαίρεση τα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Οικονομία / «Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΑΑΔΕ, οι διασταυρώσεις των στοιχείων προχωρούν άμεσα, ώστε η πρώτη φάση πληρωμών να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα
LIFO NEWSROOM
Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Οικονομία / Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης έχει μεταβληθεί σε ισχυρό «πρόεδρο των κρυπτονομισμάτων» - Πώς οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων της οικογένειάς του μετατράπηκαν σε πηγή δισεκατομμυρίων, και τι συνεπάγεται αυτό για τη διαφάνεια και την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια