Συνάντηση Τσίπρα- Λαγκάρντ την επόμενη εβδομάδα στο Νταβός

Συνάντηση Τσίπρα- Λαγκάρντ την επόμενη εβδομάδα στο Νταβός Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχεδιάζει να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν τρόποι για τον περιορισμό του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, κάτι που το ΔΝΤ θεωρεί προϋπόθεση για να συνεχίσει τη χρηματοδότησή του στην Ελλάδα, δήλωσε η ίδια πηγή. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση με βάση το πρόγραμμα, περιλαμβανομένων των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα, θα είναι επίσης πιθανότατα στην ατζέντα των συζητήσεων.

Η συνάντηση προγραμματίζεται για την επόμενη Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, στο περιθώριο των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου στο Νταβός της Ελβετίας (World Economic Forum), αν και τα σχέδια μπορούν να αλλάξουν, σημείωσε η πηγή. Θα είναι, αναφέρει το Bloomberg, η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών από το ζενίθ της κρίσης χρέους της Ελλάδας στα μέσα του 2015.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Οικονομία / Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης έχει μεταβληθεί σε ισχυρό «πρόεδρο των κρυπτονομισμάτων» - Πώς οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων της οικογένειάς του μετατράπηκαν σε πηγή δισεκατομμυρίων, και τι συνεπάγεται αυτό για τη διαφάνεια και την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Οικονομία / Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει τη σταδιακή εξίσωση των τιμών και των φόρων μεταξύ των κρατών-μελών, ώστε να περιοριστεί το «τουριστικό κάπνισμα», το φαινόμενο κατά το οποίο καταναλωτές αγοράζουν φθηνότερα τσιγάρα από γειτονικές χώρες
LIFO NEWSROOM