Στο μικροσκόπιο 1.230.000 ΑΦΜ με εισαγγελική παραγγελία

Στο μικροσκόπιο 1.230.000 ΑΦΜ με εισαγγελική παραγγελία Facebook Twitter
0

«Για την κυβέρνηση της αριστεράς η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί πρώτο στόχο της πολιτικής της, διότι όσοι φοροδιαφεύγουν επιβαρύνουν τους έντιμους φορολογούμενους και στερούν πόρους, ακόμη και από βασικές λειτουργίες του κράτους», είπε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, το οποίο περιλαμβάνει, όπως είπε, μια σειρά διατάξεων, που έχουν στόχο την αποκάλυψη και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Η κ. Παπανάτσιου είπε, πως όσοι φορολογούμενοι έχουν αποκρύψει εισοδήματα, αν επιλέξουν να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα, πρέπει να ξέρουν ότι είναι δυνατό να εντοπιστούν με τα εργαλεία που έχει το υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στα οποία και η διασταύρωση κινήσεων καταθέσεων και εισοδημάτων. Η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ελέγχονται 1.230.000 ΑΦΜ με εισαγγελική παραγγελία.


Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα φορολογικά έσοδα ήταν διαχρονικά από 5 έως 10 εκατοστιαίες μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, γεγονός που σχετίζεται με την φοροδιαφυγή κάθε είδους, τα φορολογικά παραθυράκια, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο και την εύνοια σε συγκεκριμένες τάξεις και οικογένειες.


«Μεγάλα και ευνοημένα στρώματα της κοινωνίας απέφυγαν συστηματικά και για δεκαετίες να πληρώσουν το μερίδιο που τους αντιστοιχούσε, σε βάρος των υπολοίπων πολιτών. Εμείς επιδείξαμε την πολιτική βούληση που δεν είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και κυνηγούμε ακατάπαυστα τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και τη διαφθορά», είπε η υφυπουργός και τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να κατανοήσουν οι φοροφυγάδες ότι η φορολογική συμμόρφωση είναι η καλύτερη επιλογή που θα έχουν στη διάθεσή τους. Γι' αυτό, το υπουργείο Οικονομικών κινείται, ώστε οι φοροφυγάδες να νιώθουν ότι οι ελεγκτικές αρχές είναι στο κατόπι τους και στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι διατάξεις του νομοσχεδίου, είπε η υφυπουργός και τόνισε: «Θέλουμε να νιώθουν την ανάσα μας».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ