Στις Βρυξέλλες εκτάκτως Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου

Στις Βρυξέλλες εκτάκτως Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου Facebook Twitter
Aris Oikonomou/SOOC
0

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των θεσμών σε μία προσπάθεια να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση και να γεφυρωθούν οι διαφορές που υπάρχουν, κυρίως στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, ενόψει του Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα. Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Πληροφορίες του Σκάι αναφέρουν πως οι υπουργοί πηγαίνουν με νέα πρόταση για τον χρόνο περικοπής των συντάξεων, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένα προσχέδιο τεχνικής συμφωνίας προκειμένου να επικυρωθεί στο Eurogroup της Παρασκευής.

Μετά από αίτημα της Ελλάδας, θα συναντηθούν το βράδυ, με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον επίτροπο νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, μεταδίδει ο Σκάι.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν χθες πως πραγματοποιείται κύκλος επαφών σε όλα τα επίπεδα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ τόνιζαν ότι «καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα».

Στο μεταξύ, γνωστοποιήθηκε χθες το προσχέδιο της ατζέντας του Eurogroup της Μάλτας, στις 7 Απριλίου, και σύμφωνα με αυτό, η Ελλάδα είναι τέταρτο θέμα συζήτησης.

Ειδικότερα, η ημερήσια διάταξη αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν για «την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, μετά το τελευταίο Eurogroup του Μαρτίου».

Ακόμα, επισημαίνεται πως οι συνομιλίες μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών επικεντρώνονται στα βασικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία σε ένα συνολικό πακέτο πολιτικών, το οποίο θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. «Τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στην ενέργεια, αλλά και την εξισορρόπηση των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα, δηλαδή από το 2018 και μετά», προστίθεται στην ημερήσια διάταξη.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM