Σταθάκης: «Τελική ευθεία για τις γεωτρήσεις στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης»

Σταθάκης: «Τελική ευθεία για τις γεωτρήσεις στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Άμεσες εξελίξεις στο ζήτημα της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ προανήγγειλε ο Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε πως τους επόμενους τέσσερις μήνες θα ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών για εξόρυξη στην ελληνική ΑΟΖ.

«Είμαστε πολύ κοντά στην επικύρωση της συμφωνίας», είπε ο κ. Σταθάκης, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται για τα δύο μεγάλα «οικόπεδα» δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, για τα οποία έχουν εκφράζει ενδιαφέρον η ExxonΜobil, η Τotal και τα ΕΛΠΕ.

Ο κ. Σταθάκης ερωτήθηκε για τα στάδια των εργασιών εξόρυξης και εξήγησε ότι βάσει τη σύμβασης προβλέπονται τρεις φάσεις, ανά διετία, οι οποίες μπορούν να επιταχυνθούν και να γίνουν δύο φάσεις. «Πρώτα θα γίνουν οι έρευνες από την εταιρεία και μετά θα τρυπήσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τα έσοδα από τις εξορύξεις και συγκεκριμένα για το αν θα πάνε στο χρέος, βάσει μνημονιακών δεσμεύσεων, απάντησε πως «πρόθεσή μας είναι μεγάλο μέρος των πόρων να πηγαίνει στο ταμείο για την κάλυψη του ασφαλιστικού».

Ερωτήθηκε ξανά αν τα έσοδα θα πάνε για την αποπληρωμή του χρεόυς καιαπάντησε «κατηγορηματικά όχι».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM