Σταϊκούρας: Τροπολογία για νέα μείωση στα ενοίκια επιχειρήσεων και των υπαλλήλων τους

Σταϊκούρας: Τροπολογία για νέα μείωση στα ενοίκια επιχειρήσεων και των υπαλλήλων τους Facebook Twitter
Σταϊκούρας: Νέα μείωση στα ενοίκια για επιχειρήσεις
0

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία για την επέκταση της ευνοϊκής ρύθμισης, λόγω κορωνοϊού, για τη μείωση του ενοικίου σε επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, αλλά δεν έκλεισαν, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Τη νομοθετική αυτή ρύθμιση, προανήγγειλε χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στην περίπτωση αυτή, όπως ανέφερε, και για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα μειωθεί κατά 40% το ενοίκιο που καταβάλλουν για την επαγγελματική στέγη, ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουν μείωση, επίσης κατά 40%, για την πρώτη κατοικία τους.

Ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε πως στην πλατφόρμα της Εργάνη έχουν μπει έως σήμερα 500.000 επιχειρήσεις που απασχολούν 800.000 εργαζομένους, ενώ για το επίδομα των 800 ευρώ έχουν υποβληθεί έως σήμερα 308.000 χιλιάδες αιτήσεις.

Αναφερόμενος στην πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή από την οποία θα στηριχθούν με χαμηλότοκα δάνεια μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέφερε πως μέσα σε 48 ώρες έχουν υποβληθεί αιτήσεις από 13.150 επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά στο Eurogroup και τα ευρωμόλογα δήλωσε ότι οι ΥΠΟΙΚ των ευρωπαϊκών κρατών πήραν τα απαιτούμενα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, αλλά το πρόβλημα που υπάρχει είναι ταμειακό και αφορά την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων.

Το ευρωομόλογο εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως και άλλες προτάσεις και παρά το ότι ο συμβιβασμός δεν είναι πολύ κοντά, o ίδιος ωστόσο αισιοδοξεί ότι τελικά θα βρεθεί μια κοινή λύση όπως κοινός είναι και ο εχθρός.

Ερωτηθείς για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε το θέμα με κοινωνική ευαισθησία και το ίδιο θα κάνει και τώρα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία όταν θα έρθει η ώρα.

Τέλος, σχετικά με τις οφειλές που θα συγκεντρωθούν μετά τις αναστολές πληρωμών των φορολογουμένων που αποφάσισε η κυβέρνηση, ο Υπουργός Οικονομικών, ευχήθηκε αρχικά η παράταση των λίγων μηνών που δόθηκε να είναι αρκετή και δεσμεύθηκε πως όταν έρθει η ώρα της πληρωμής, θα υπάρχει η δυνατότητα ρυθμίσεων.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΑΝΤ1

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ