Στα δικαστήρια πάλι το «Ελ. Βενιζέλος» για να μην πληρώσει το ΦΠΑ

Στα δικαστήρια πάλι το «Ελ. Βενιζέλος» για να μην πληρώσει το ΦΠΑ Facebook Twitter
2

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει πιθανά  προσφύγει η διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), καθώς δεν αναγνωρίζει την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ περίπου 600 εκατομμυρίων στο ελληνικό δημόσιο.

Όπως είπε ο διευθυντής του αερολιμένα . Γιάννης Παράσχης, επικαλούμενος απόφαση αγγλικού δικαστηρίου που δικαίωσε την εταιρεία, το αεροδρόμιο δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο.

Κατά της απόφασης αυτής προσέφυγε στα ελληνικά δικαστήρια το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Τα δικαστήρια δικαίωσαν το ελληνικό δημόσιο.

Υποστήριξε δε ο κ. Παράσχης ότι το Δημόσιο κατέχει το 55% του ΔΑΑ και ως εκ τούτου οποιαδήποτε διαφορά της εταιρείας με το Δημόσιο σε ένα ποσοστό πάνω από 70% είναι διαφορά του Δημοσίου με το Δημόσιο.

Τόνισε ακόμη ότι οι αριθμοί που έχουν γραφτεί περί των 500-600 εκατ. ευρώ είναι «εκτός πραγματικότητας».


Η εταιρία που εμφανιζόταν να μην έχει καταβάλλει ΦΠΑ από το 2001 ως σήμερα, είχε κάνει αίτημα στην ελληνική δικαιοσύνη για να απαλλαγεί από την καταβολή του φόρου, επικαλούμενη «ειδική συνεννόηση», όμως το αίτημα της είχε απορριφθεί τρεις φορές από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η Μέρκελ τι έχει να πει γι'αυτό; Διότι αμφιβάλλω ότι στη Γερμανία δε θα πλήρωνε Έλληνας χρέη του προς το δημόσιο. Θα είχε γίνει παγκοσμίως γνωστό κι όλα τα μέσα θα μιλούσαν για τα λαμόγια τους Έλληνες, τους τεμπέληδες, κτλ κτλ.