Στα 309,1 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος

Στα 309,1 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος Facebook Twitter
1

Κατά 1,6 δισ. ευρώ μειώθηκε το δημόσιο χρέος γενικής κυβέρνησης το β΄τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Το δημόσιο χρέος μειώθηκε στα 309,13 δισ. ευρώ, από 310,71 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο και 315,39 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Το χρέος αναλύεται σε χρεόγραφα ύψους 56,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 45,1 δισ. έχουν ωρίμανση άνω του ενός έτους και τα 11,05 δισ. ωριμάζουν σε περίοδο μικρότερη του έτους.

Τα δάνεια που οφείλει η Αθήνα διαμορφώνονται σε 246,87 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόλις 347 εκατ. ευρώ είναι βραχυπρόθεσμου ορίζοντα.

Σημειώνεται ότι το πρωτογενές πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης διαμορφώνεται στο 1,56 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο από 503 εκατ. το Q1, ενώ στο Q2 διαμορφώνεται και οριακό πλεόνασμα μετά την καταβολή τόκων, ύψους 97 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά έσοδα γενικής κυβέρνησης ανήλθαν στα 20,88 δισ. ευρώ, με τις δαπάνες να διαμορφώνονται στα 20,79 δισ. ευρώ.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM