Spiegel: Στα τέλη Μαρτίου η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να εξοφλήσει τα χρέη της

Spiegel: Στα τέλη Μαρτίου η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να εξοφλήσει τα χρέη της Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών της ήδη στα τέλη Μαρτίου, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, υπό τον τίτλο «Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;».

«Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του γ΄ προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση», αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε για παράδειγμα να αφορά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

«Το ΔΝΤ επιμένει στις υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων των Ελλήνων και μπλοκάρει την εδώ και καιρό εκκρεμούσα έκθεση αξιολόγησης, που πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο γ΄ πακέτο διάσωσης. Οι ειδικοί του επισημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το έτος. Επειδή δεν καταφέρνουν να φορολογήσουν επαρκώς τους εύπορους, πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις», καταλήγει το δημοσίευμα στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί σήμερα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM
IRIS ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οικονομία / IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα για όλες τις επιχειρήσεις - Τι ισχύει με πρόστιμα και όρια συναλλαγών

Η έναρξη ισχύος της υποχρέωσης μετατέθηκε από την αρχική ημερομηνία 31 Οκτωβρίου στην 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος προσαρμογής στους φορείς
LIFO NEWSROOM