Σε επίπεδο ρεκόρ το έλλειμμα στις ΗΠΑ- Ξεπέρασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια

Σε επίπεδο ρεκόρ το έλλειμμα στις ΗΠΑ- Ξεπέρασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
Πηγή φωτό Pixabay
0

Σε επίπεδο ρεκόρ έφτασε το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, καθώς ξεπέρασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, λόγω των τεράστιων δαπανών που απαιτήθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ δαπάνησε περισσότερα από 6 τρισεκατομμύρια τους πρώτους 11 μήνες αυτού του οικονομικού έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ποσό που περιλαμβάνει 2 τρισεκατομμύρια που διατέθηκαν σε προγράμματα σχετικά με τον κορωνοϊό. Το ίδιο διάστημα, στα ταμεία μπήκαν 3 τρισεκατομμύρια από φόρους.

Το έλλειμμα αυτό είναι υπερδιπλάσιο του προηγούμενου που είχε καταγραφεί σε ένα οικονομικό έτος, το 2009. Ακόμη και πριν από την πανδημία, οι ΗΠΑ ήταν σε τροχιά ελλείμματος που ξεπερνούσε το 1 τρισεκατομμύριο. Όμως, οι δαπάνες που εγκρίθηκαν προκειμένου να μετριαστεί ο οικονομικός αντίκτυπος του κορωνοϊού εκτόξευσε αυτές τις προβλέψεις.

Το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου προέβλεψε αυτό τον μήνα ότι πιθανότατα το έλλειμμα θα φτάσει τα 3,3 τρισεκατομμύρια για αυτό το οικονομικό έτος, τριπλάσιο από ό,τι πέρυσι. Επίσης, εκτιμάται ότι το αμερικανικό χρέος θα ξεπεράσει τα 26 τρισεκατομμύρια.

Με πληροφορίες από BBC

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίνακες του Χρηματιστηρίου

Οικονομία / Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.000 μονάδες ο γενικός δείκτης, για πρώτη φορά από το 2014- Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο

Από το 2015 έως και σήμερα, ο δείκτης έχει επιχειρήσει τέσσερις φορές, όμως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πειστικά αυτό το κρίσιμο επίπεδο τιμών
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ