Ρουμπινί: Το Grexit θα είναι καταστροφή

Ρουμπινί: Το Grexit θα είναι καταστροφή Facebook Twitter
0

Ως καταστροφή περιγράφει ένα τυχόν Grexit ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, απορρίπτοντας κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως λέει ο οικονομολόγος σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει κίνδυνος «ντόμινο» αποχωρήσεων από την ευρωζώνη, καθώς οι επιπτώσεις θα «περάσουν» και σε πολλές ακόμη χώρες της ευρωζώνης. Μάλιστα σημειώνει ότι οι επιπτώσεις θα είναι τόσο σοβαρές, όσο θα ήταν αν συνέβαινε ένα Grexit και το 2012.

Επισημαίνει επίσης ότι μπορεί  η Ελλάδα είναι μικρή οικονομία, όμως τυχόν έξοδος της θα την οδηγούσε στην «αγκαλιά» της Μόσχας σε μια στιγμή που η επιθετικότητα της Ρωσίας, καθίσταται όλο και περισσότερο επικίνδυνη.

 «Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα κοστίσει περισσότερο στη Γερμανία από το να μείνει η χώρα στο ευρώ», καταλήγει ο κ. Ρουμπινί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Οικονομία / Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων για τη φετινή χρονιά -«δεν αποκλείεται να πάμε και λίγο καλύτερα, εργαζόμαστε ήδη για την περίοδο 2027-2028», είπε- και παρέθεσε 3 παράγοντες στους οποίους εδράζονται οι εκτιμήσεις αυτές:
THE LIFO TEAM
Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFT

Οικονομία / Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFTs

Μετά τις δόξες που γνώρισε η αγορά των ψηφιακών έργων τέχνης, τα περιβόητα NFTs δεν αποδείχθηκαν μόνο μια καλλιτεχνική και αισθητική λαίλαπα αλλά και ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική καταστροφή.
THE LIFO TEAM