Ρέγκλινγκ σε Τσίπρα: Δεν βλέπω ανάγκη για περαιτέρω εκταμιεύσεις μετά τα μέσα του επόμενου χρόνου

Ρέγκλινγκ σε Τσίπρα: Δεν βλέπω ανάγκη για περαιτέρω εκταμιεύσεις μετά τα μέσα του επόμενου χρόνου Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

«Έχετε κάνει πολύ δρόμο και αυτό είναι πολύ θετικό και χαίρομαι πολύ γι' αυτό», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά τον διάλογο που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στην έναρξη της συνάντησής τους.

«Οι περικοπές και οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις είναι πίσω μας. Τώρα μπορείτε να επικεντρωθείτε στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής. Αυτός είναι ο νέος στόχος και είναι καλό για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, ότι «ο κοινός μας στόχος τώρα είναι να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και να έχουμε τη δυνατότητα να τελειώσουμε το πρόγραμμα στα μέσα του 2018 και να μην είμαστε στη δύσκολη θέση να χρειαζόμαστε περαιτέρω εκταμιεύσεις από την πλευρά σας».

«Και νομίζω ότι είστε σε καλό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ, αναφέροντας ότι δεν βλέπει την ανάγκη για περαιτέρω εκταμιεύσεις μετά τα μέσα του επόμενου χρόνου. «Τότε, εάν όλα πάνε καλά, θα στέκεστε στα πόδια σας» τόνισε.

Ο επικεφαλής του ESM εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η προοπτική είναι καλή και συμπλήρωσε ότι φυσικά όλα εξαρτώνται από τη συνέχιση της καλής συνεργασίας, για την οποία είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και από τη διαμόρφωση εμπιστοσύνης, γιατί οι αγορές παρακολουθούν προσεκτικά πώς είναι οι σχέσεις με τους θεσμούς και εάν οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζουν να υλοποιούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας.

 
Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αφήστε τις τσιγκουνιές!εχω το μεγαλο σέρβις στο μερσεντε το glc το 4000cc κ χρειαζομαι ΕΣΠΑ επειγόντως ή εστω μια υπερκοστολόγηση σε προμήθεια δημοσίου έργου.εκει μας κατάντησαν οι αλήτες.