Πρόεδρος ΠΟΕΕΤ: Έχουν χαθεί 225.000 θέσεις εργασίας - Μετράμε πάνω από 1.500 εξώσεις

Πρόεδρος ΠΟΕΕΤ: Έχουν χαθεί 225.000 θέσεις εργασίας - Μετράμε πάνω από 1.500 εξώσεις Facebook Twitter
Pixabay
0

Για τη δραματική κατάσταση τού κλάδου και τις χαμένες θέσεις εργασίας μίλησε ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). 

«Μετράμε σήμερα πάνω από 1.500 εξώσεις σε ξενοδοχοϋπαλλήλους. Μας βγάζουν από τα σπίτια μας επειδή δεν έχουμε να πληρώσουμε τα νοίκια. Είμαστε τέσσερις και πέντε μήνες χωρίς εισόδημα. Επίσης υπάρχουν εκατοντάδες διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα, σε ξενοδοχοϋπαλλήλους και επισιτιστές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χότζογλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. 

Ο ίδιος συνέχισε διερωτώμενος: «στην Ελλάδα που η σύνταξη βγαίνει με ένα κουμπί, που η συνταγογράφηση γίνεται ηλεκτρονικά, ζητάμε δύο μήνες το εξής απλό: Με ένα απλό κλικ στον υπολογιστή μας και εφόσον τα στοιχεία μας τα έχει το κράτος, την επιδότησή μας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Βγήκε χθες μια ερμηνευτική εγκύκλιος επιτέλους μετά από 12 ημέρες, η οποία όντως απλοποιεί κάπως τα πράγματα για το πώς θα πάμε στην επαναπρόσληψη». 

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Χότζογλου, «έχουμε φτάσει ήδη τις 225.000 χαμένες θέσεις εργασίας στον κλάδο κι ακόμα το καλοκαίρι είναι μπροστά μας. Αν δείτε το ισοζύγιο προσλήψεων το φετινό σε σχέση με το περυσινό, είμαστε μείον 225.000 θέσεις εργασίας». 

Ο ίδιος είπε πως σήμερα συνομιλούσε με τα σωματεία στο Ιόνιο. «Δεν έχει ανοίξει τίποτα στο Ιόνιο. Και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Οι ξενοδόχοι δεν κάνουν τις επαναπροσλήψεις, οι εργαζόμενοι είναι στον αέρα και αναρωτιόμαστε πού είναι τα 24 δις που πέσαν στον τουρισμό».

Όπως τόνισε, τα κατά τόπους συνδικάτα του κλάδου εδώ και δυο μέρες μοιράζουν τρόφιμα σε συναδέλφους και μονογονεϊκές οικογένειες.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Επιδότηση ενοικίου και εξασφάλιση στέγης για ευάλωτες ομάδες

Οικονομία / Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Επιδότηση ενοικίου και εξασφάλιση στέγης για ευάλωτες ομάδες

Το πρόγραμμα «Κάλυψη», συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιείται σε 44 Δήμους της χώρας, αφορά ακίνητα τα οποία διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία
LIFO NEWSROOM
«Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Οικονομία / «Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ακρίβειας είναι το ανθρακούχο νερό, το οποίο είναι 129% ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, οι χαρτοπετσέτες στο 100%, η μαργαρίνη (60%) και το βούτυρο (54%)
LIFO NEWSROOM