Πρόεδρος ΠΟΕΕΤ: Έχουν χαθεί 225.000 θέσεις εργασίας - Μετράμε πάνω από 1.500 εξώσεις

Πρόεδρος ΠΟΕΕΤ: Έχουν χαθεί 225.000 θέσεις εργασίας - Μετράμε πάνω από 1.500 εξώσεις Facebook Twitter
Pixabay
0

Για τη δραματική κατάσταση τού κλάδου και τις χαμένες θέσεις εργασίας μίλησε ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). 

«Μετράμε σήμερα πάνω από 1.500 εξώσεις σε ξενοδοχοϋπαλλήλους. Μας βγάζουν από τα σπίτια μας επειδή δεν έχουμε να πληρώσουμε τα νοίκια. Είμαστε τέσσερις και πέντε μήνες χωρίς εισόδημα. Επίσης υπάρχουν εκατοντάδες διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα, σε ξενοδοχοϋπαλλήλους και επισιτιστές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χότζογλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. 

Ο ίδιος συνέχισε διερωτώμενος: «στην Ελλάδα που η σύνταξη βγαίνει με ένα κουμπί, που η συνταγογράφηση γίνεται ηλεκτρονικά, ζητάμε δύο μήνες το εξής απλό: Με ένα απλό κλικ στον υπολογιστή μας και εφόσον τα στοιχεία μας τα έχει το κράτος, την επιδότησή μας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Βγήκε χθες μια ερμηνευτική εγκύκλιος επιτέλους μετά από 12 ημέρες, η οποία όντως απλοποιεί κάπως τα πράγματα για το πώς θα πάμε στην επαναπρόσληψη». 

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Χότζογλου, «έχουμε φτάσει ήδη τις 225.000 χαμένες θέσεις εργασίας στον κλάδο κι ακόμα το καλοκαίρι είναι μπροστά μας. Αν δείτε το ισοζύγιο προσλήψεων το φετινό σε σχέση με το περυσινό, είμαστε μείον 225.000 θέσεις εργασίας». 

Ο ίδιος είπε πως σήμερα συνομιλούσε με τα σωματεία στο Ιόνιο. «Δεν έχει ανοίξει τίποτα στο Ιόνιο. Και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Οι ξενοδόχοι δεν κάνουν τις επαναπροσλήψεις, οι εργαζόμενοι είναι στον αέρα και αναρωτιόμαστε πού είναι τα 24 δις που πέσαν στον τουρισμό».

Όπως τόνισε, τα κατά τόπους συνδικάτα του κλάδου εδώ και δυο μέρες μοιράζουν τρόφιμα σε συναδέλφους και μονογονεϊκές οικογένειες.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM