Πώς θα αντιδρούσε ο Ντράγκι αν όντως ο Λαφαζάνης έκανε «ντου» στο Νομισματοκοπείο;

Πώς θα αντιδρούσε ο Ντράγκι αν όντως ο Λαφαζάνης έκανε «ντου» στο Νομισματοκοπείο; Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
9

Χωρίς αποτέλεσμα θα ήταν μια «εισβολή» στο Νομισματοκοπείο προκειμένου να κατασχεθούν 22 δισεκ. ευρώ από τα αποθεματικά και να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, κάτι που δήθεν πρότεινε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης -και ο ίδιος το χαρακτήρισε κατασκευασμένη ανοησία.

Χθες, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο κ. Δραγασάκης είπε στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό ότι το ποσό είναι ανακριβές αλλά έτσι κι αλλιώς ο Ντράγκι που έχει τους κωδικούς των χαρτονομισμάτων θα τα έβγαζε κατευθείαν πλαστά.

Σήμερα η Καθημερινή επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι μετά την «επανάσταση» θα συνέβαιναν τα εξής:

Η ΕΚΤ θα κατέβαζε σε διάστημα λίγων λεπτών το σύστημα πληρωμών Target 2, που ισοδυναμεί με πυρηνικό πλήγμα, δηλαδή έξοδο από το ευρώ και πλήρη αποκλεισμό της χώρας.

Δεν θα μπορούσε να γίνει καμία συναλλαγή, όλοι οι λογαριασμοί θα «πάγωναν», οι επιχειρήσεις θα έχαναν την πρόσβαση στους λογαριασμούς στο εξωτερικό, ενώ τα ευρώ στην Ελλάδα θα θεωρούνταν πλαστά.

 Οπως υπογραμμίζουν τραπεζικές πηγές, η Ελλάδα θα μετατρεπόταν σε απομονωμένο νησί, όπου κανείς  Ελληνας  πολίτης  δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό, και τα ευρώ στην Ελλάδα θα ήταν παραχαραγμένα νομίσματα!

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ έγινε ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής

Οικονομία / Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ κατάφερε να γίνει ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Το Associated Press, έλαβε άδεια πρόσβασης στα κεντρικά γραφεία της αρχής και διαπιστώνει ότι σήμερα, η χώρα που πέρασε σχεδόν μια δεκαετία βουτηγμένη στο χρέος, έχει μετατραπεί σε έναν από τους καλύτερους δημοσιονομικούς «μαθητές»
LIFO NEWSROOM