Πολ Τόμσεν: Σύνταξη για τον «σκληρό διαπραγματευτή» του ΔΝΤ

Πολ Τόμσεν: Σύνταξη για τον «σκληρό διαπραγματευτή» του ΔΝΤ Facebook Twitter
EPA
1

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Πολ Τόμσεν, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, θα αποχωρήσει στο τέλος Ιουλίου.

Πριν αναλάβει τη θέση του επικεφαλής στο ευρωπαϊκό τμήμα τον Νοέμβριο του 2014, ο Δανός οικονομολόγος ήταν υπεύθυνος για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. «Ο Πολ έχει εργαστεί στενά και με τις 44 χώρες στην Ευρώπη και διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην παροχή αναγκαίων εισηγήσεων και καθοδήγησης σε πολλές χώρες που πραγματοποίησαν τη μετάβαση σε μια οικονομία της αγοράς μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου» σημείωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. «Ο Πολ είναι γνωστός ως ένας σκληρός και ευσυνείδητος διαπραγματευτής, και είχε πάντοτε σαν πρωταρχική του μέριμνα τη μακροπρόθεσμη ευημερία των πολιτών των κρατών μελών που υπηρετούμε» σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο Πολ Ματίας Τόμσεν γεννήθηκε στη Δανία το 1955 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Στο ΔΝΤ προσχώρησε το 1982. Μεταξύ άλλων διετέλεσε εκπρόσωπος του τμήματος ΔΝΤ της Ρωσίας από το 1998 έως 2000, Ανώτερος Εκπρόσωπος του Ταμείου στη Μόσχα το διάστημα 2001 - 2004 και επικεφαλής της αποστολής για τη Ρωσία (2004-2010) και την Πολωνία (2007-2010). Διετέλεσε επικεφαλής των αποστολών του Ταμείου που διαπραγματεύτηκαν τις συμφωνίες με την Ισλανδία και την Ελλάδα.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ