Παπαθανάσης: Μείωση 85% στους λογαριασμούς ρεύματος από Ιούλιο - Σε τι δεν απάντησε για τη ρήτρα

Παπαθανάσης: Μείωση 85% στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών από Ιούλιο - Τι (δεν) είπε για τη ρήτρα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, προανήγγειλε σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος από τον Ιούλιο, μετά και τα ανακοινωθέντα μέτρα από την κυβέρνηση.

«Από Ιούλιο θα έχουμε μείωση κατά 85% στο κομμάτι της ρήτρας αναπροσαρμογής για τα νοικοκυριά, 82% για τις επιχειρήσεις και 90% για τα αγροτικά τιμολόγια» είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Εξήγησε πως από τότε και για 6-12 μήνες «αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής, στην ουσία καταργείται». 

«Σύντομα θα τρέξει και η επιστροφή έως 600 ευρώ (το 60%) για τις ρήτρες αναπροσαρμογής, από το Δεκέμβριο έως και το Μάιο» συμπλήρωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Έκρινε ως πολύ σημαντικό το ότι η χώρα προέβη σε παρέμβαση στις τιμές χονδρικής. 

Ερωτώμενος, ωστόσο, για το εάν η ρήτρα θα επιστρέψει μετά από αυτό το χρονικό διάστημα και οι καταναλωτές θα κληθούν να την πληρώσουν αναδρομικά, δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση.

«Υπάρχουν ασύμμετρα γεγονότα, δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, κρατάμε τις δυνάμεις μας. Αναστέλλεται λοιπόν, κατ’ ουσίαν καταργείται, η ρήτρα για 6-12 μήνες. Εδώ είμαστε, η κυβέρνηση στέκεται πάντα στο πλευρό, εξαντλώντας το δημοσιονομικό χώρο, αλλά ευρισκόμενοι μέσα σε ένα καλό επίπεδο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε έχουμε ελλειμματικό προϋπολογισμό, τα επιτόκια ανεβαίνουν, πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σοβαροί». 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM