«Έχουμε πει ότι θα διπλασιαστεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

 

Ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, εξήγησε πως «ό,τι έχουμε πει είναι προς την κατεύθυνση αυτή».

 

Συγκεκριμένα, μεταξύ των παρεμβάσεων για την ελάφρυνση των νοικοκυριών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις, τον διπλασιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν το 2023, αλλά και την περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου. 

 

Για τις ελαφρύνσεις στον τομέα της ενέργειας, δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή είπαμε θα αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής.

 

»Είπαμε ότι θα καλύψουμε το 80% των ανατιμήσεων για όλους, από τις 300 μέχρι τις 600 κιλοβατώρες, διπλασιάσαμε τα χρήματα που θα δίνουμε, κι επειδή οι ανατιμήσεις ενδεχομένως δυσκολέψουν κάποιους, για να μη μείνει ο κόσμος χωρίς ρεύμα, δίνουμε τη δυνατότητα μιας δοσοποίησης, μέτρο το οποίο θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα, για να μπορεί ο κόσμος να μετατοπίζει κάποιες από τις υποχρεώσεις του.

 

»Έχουμε πει ότι αυτό θα ισχύσει μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή μέχρι τους λογαριασμούς του πρώτου διμήνου της επόμενης χρονιάς και μετά όσο είναι δυναμικό το φαινόμενο των ανατιμήσεων στην ενέργεια, θα παρεμβαίνουμε». 

 

Επισήμανε επίσης, ότι η «οικονομία αποδίδει και όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητές μας να σταθούμε στο πλευρό του κόσμου». 

 

Επισήμανε ότι με την επόμενη χρονιά θα ακολουθήσει η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Δεσμεύτηκε ωστόσο τις αποφάσεις να τις ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Σε ό,τι αφορά στον κατώτατο μισθό επισήμανε ότι «οι μισθοί ούτως ή αλλιώς έχουν αυξηθεί. Η ιστορία της ενίσχυσης μισθολογικά των αδύνατων στρωμάτων προφανώς και είναι στην ατζέντα του πρωθυπουργού» σημείωσε.

 

Διευκρίνισε ωστόσο ότι τον κατώτατο μισθό δεν τον πληρώνει η κυβέρνηση και επαφίεται στην ευημερία των επιχειρήσεων, η οποία πρέπει επίσης να διασφαλιστεί.

 

 

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ