Οι προτάσεις ΣΕΒ για ελαστικότερες σχέσεις εργασίας

Οι προτάσεις ΣΕΒ για ελαστικότερες σχέσεις εργασίας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Ζητήματα μεγαλύτερης εργασιακής ευελιξίας θέτει ο πρόεδρος των Βιομηχάνων Θεόδωρος Φέσσας, με τον ΣΕΒ να θέτει  μάλιστα  ουσιαστικά και ζήτημα κατάργησης του δώρου στον ιδιωτικό τομέα, διά της ενσωμάτωσης του στον μισθό.

Ο κ. Φέσσας ζητά νέου τύπου συμβάσεις αλλά και τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση ως προς την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, και να έρθουν επενδυτές.

Σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διενέργεια βιομηχανικού συνεδρίου στις 23 και 24 Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΕΒ, όταν ρωτήθηκαν για τις αλλαγές που ζητούν οι θεσμοί είπε:  «Το θέμα θα τεθεί στην επόμενη αξιολόγηση. Δεν είμαστε υπέρ των ομαδικών απολύσεων, είναι επαρκές το νομοθετικό πλαίσιο, όπως επίσης δεν χρειάζεται και το lockout», ξεκαθάρισε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο συνδικαλιστικός νόμος έχει παλιώσει, είναι 34 ετών και αυτός αφορά κατά κύριο λόγο τις ΔΕΚΟ».

 

 «Πρέπει να γίνει μία νέα αρχή στις σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Αυτές δεν είναι μόνο τα επιδόματα, οι αυξήσεις, ο 13ος και 14ος μισθός, αλλά και πώς πρέπει να είναι η παραγωγή».

Όταν ρωτήθηκε για το αν πρέπει να καταργηθούν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων απάντησε:  «Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις περιορίζονται μόνο στο θέμα των παροχών και των αμοιβών, και δεν αντικατοπτρίζουν τη σημερινή πραγματικότητα. Η κρίση ήρθε και έφερε νέα δεδομένα. Μπορούμε να δούμε επιμέρους θέματα πέραν των αμοιβών».

Σύμφωνα με κύκλους του ΣΕΒ  «θα μπορούσε να συζητηθεί ο τρόπος συμμετοχής των εργαζομένων στα κέρδη μιας επιχείρησης, η διαχείριση του μισθολογικού κόστους με ενδεχόμενο την καταβολή αμοιβών σε 12 μήνες, η πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών σε μορφή άδειας κ.λπ.».

Με ανακοίνωσή του αργά χθες το απόγευμα, ο ΣΕΒ διευκρινίζει ότι «όχι μόνο δεν τέθηκε θέμα περικοπής του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αλλά αντιθέτως συζητήθηκαν αναλυτικά η αναβάθμιση του διαλόγου για τις εργασιακές σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων καθώς και μέτρα μείωσης του μη μισθολογικού κόστους που θα αυξήσουν το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM