Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στην Αθήνα

Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στην Αθήνα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Χρειάζεται να γίνει «πολλή δουλειά» στην Αθήνα, σε τεχνικό επίπεδο, τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει βιασύνη όσον αφορά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. 

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη του Ecofin, ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως «οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα και εκεί χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά για το φορολογικό, το συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «μεγάλες μεταρρυθμίσεις». 

Σε ερώτηση για το πότε ακριβώς θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα, είπε ότι «αυτό είναι θέμα των θεσμών. Υποθέτω ότι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες. Δεν είμαι το αφεντικό τους».

Διευκρίνισε ωστόσο, πως «δεν υπάρχει βιασύνη» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς δεν υπάρχει «μεγάλη ανάγκη» και «δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας για την ελληνική κυβέρνηση». «Όσο τα πράγματα είναι στον σωστό δρόμο, η εμπιστοσύνη είναι σημαντική» συμπλήρωσε.


Όσον αφορά αντισταθμιστικά μέτρα που θέλει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι «είναι στο χέρι της της κυβέρνησης πως θέλει να επανεπενδύσει το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό θα είναι αντικείμενο συζήτησης με τους θεσμούς και θα επιστρέψουν με ένα τύπου επενδυτικό πακέτο, αλλά δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσω πώς θα ξοδέψουν αυτά τα λεφτά».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ