Νέο ιστορικό χαμηλό στην απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Νέο ιστορικό χαμηλό στην απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου Facebook Twitter
0

Νέο ιστορικό χαμηλό στην απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου η απόδοση του οποίου κινείται για πρώτη φορά σε απόδοση κάτω του 1,9%.

Συγκεκριμένα, το yield στο 10ετές διαμορφώνεται στο 1,824% με πτώση της τάξης του 7,4%, ενώ το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων διαμορφώνεται στις 256 μονάδες βάσης, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2010.

Στην εν λόγω εξέλιξη σημαντικό ρόλο εκτιμάται ότι παίζει τόσο η ώθηση από την χθεσινή ανακοίνωση για την άρση των capital controls, όσο και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, καθώς οι - μέχρι νωρίς το πρωί - υψηλές προσδοκίες για σχηματισμό κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε σημαντική πτώση και το ιταλικό δεκαετές.

Ανάλογα θετική είναι η εικόνα και στο ελληνικό πενταετές, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 1,092% με πτώση 7% από τα χθεσινά επίπεδα, ενώ στο 1,536% κινείται η απόδοση του νέου 7ετούς.

Υπενθυμίζεται ότι το 10ετές είχε εκδοθεί τον Μάρτιο με απόδοση 3,9%, ενώ το 5ετές είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο με απόδοση 3,6% και το 7ετές, τον περασμένο μήνα, είχε εκδοθεί με απόδοση 1,9%.

Σε νέα ιστορικά χαμηλά κινούνται και οι αποδόσεις στα πιο μακροπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 15ετούς να αγγίζει το 2,256%, ενώ στο 2,804% κινείται η απόδοση του 30ετούς ελληνικού ομολόγου.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM