Μεταχειρισμένα ΙΧ: Τα κόλπα των επιτήδειων για να γλιτώνουν τον ΦΠΑ

Μεταχειρισμένα ΙΧ: Τα κόλπα των επιτήδειων για να μην καταβάλουν τον ΦΠΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Προβλήματα στις εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ δημιουργούν επιτήδειοι, που εισάγουν αυτοκίνητα από την Γερμάνια μέσω τρίτων χωρών προκειμένου να μην πληρώσουν τον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν οι κομπίνες εντοπίζονται από τις τελωνειακές αρχές επιβάλλονται πρόστιμα στο εισαγωγέα και στον τελευταίο ιδιοκτήτη του οχήματος.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κυράτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως από την εποχή που η χώρα μπήκε στα μνημόνια, για όλα τα εμπορεύματα που εισάγονταν από χώρες μέλη της ΕΕ, οι προμηθευτές ζητούσαν από τους Έλληνες να προκαταβάλλουν τον ΦΠΑ.

Σήμερα, αυτό είχε εξασθενήσει και οι συναλλαγές γίνονται με τον παλιό τρόπο όπως γίνονταν εδώ και 10 χρόνια.

Ωστόσο, όταν ένας έμπορος, οποιασδήποτε εθνικότητας αγοράσει για πρώτη φορά αυτοκίνητα του ζητείται να προκαταβάλει το ΦΠΑ.

«Το ρεπορτάζ του συναδέλφου σας αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις και δεν χαρακτηρίζει όλο τον κλάδο» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι έμποροι αυτοκινήτων που δουλεύουν χρόνια με σταθερούς προμηθευτές δεν έχουν τέτοια προβλήματα» τόνισε ενώ επισήμανε «Να μην φοβίζουμε τον καταναλωτή που θέλει να πάρει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ