Μαρκ Ρούτε: Ίσως και σήμερα η συμφωνία για το ευρωπαϊκό πακέτο βοήθειας

Μαρκ Ρούτε: Ίσως και σήμερα η συμφωνία για το ευρωπαϊκό πακέτο βοήθειας Facebook Twitter
Ο Μαρκ Ρούτε φτάνοντας στην Συνέντευξη Τύπου στη Χάγη - Αισιόδοξος για την έκβαση του Eurogroup (EPA)
0

Πολύ πιθανή η συμφωνία για το πακέτο των 500 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο σημερινό Eurogroup, λέει ο Ολλανδός Πρωθυπουργός.

Ο Μαρκ Ρούτε, λίγο πριν τη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ, όπου θα συζητηθούν εκ νέου τα μέτρα για την οικονομική στήριξη των χωρών εν όψει της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση του Eurogroup.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φέρουμε τις διαπραγματεύσεις σε μία επιτυχή κατάληξη» δήλωσε ο Ρούτε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Χάγη, λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ.

Τονίζεται δε, ότι η Ολλανδία είναι αυτή που μάχεται σθεναρά κατά των όρων αποπληρωμής της οικονομικής βοήθειας ύψους 500 δισ. ευρώ, που καλείται να εγκρίνει το Εurogroup.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι κυβερνήσεις της ΕΕ ενίσχυσαν σήμερα την πίεση στην Ολλανδία να ξεμπλοκάρει την οικονομική στήριξη ύψους μισού τρισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου του κορωνοϊού, εν όψει της συνόδου των υπουργών Οικονομικών το απόγευμα, με την Ιταλία να δηλώνει ότι διακυβεύεται το μέλλον της ΕΕ.

Με πληροφορίες από το Reuters

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM