Λαγκάρντ: Απογοητευτική και άνιση η παγκόσμια ανάπτυξη το 2016

Λαγκάρντ: Απογοητευτική και άνιση η παγκόσμια ανάπτυξη το 2016 Facebook Twitter
1

Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα είναι «απογοητευτική» την επόμενη χρονιά, ανέφερε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε άρθρο της που φιλοξενείται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

«Σε πολλές χώρες, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος έχει ακόμα αδυναμίες και στις αναδυόμενες αγορές οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι αυξάνονται. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι απογοητευτική και άνιση το 2016», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Πρόσθεσε ότι η χαμηλή παραγωγικότητα, η γήρανση του πληθυσμού και οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη, αποδυναμώνοντας τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Οικονομία / Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Ο οικονομολόγος Μαρκ Ζάντι προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος ύφεσης, εξηγώντας ποιοι δείκτες απασχόλησης θα επιβεβαιώσουν την επιβράδυνση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια