Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που ανέφερε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε «επικοινωνιακό λάθος» τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των παροχών Τσίπρα καθώς και ότι έπρεπε να είχαν ενημερωθεί οι πιστωτές.

 

Κανένα «επικοινωνιακό λάθος» δεν παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην πρωινή συνάντησή του με Γερμανούς βουλευτές, στο Βερολίνο, σημειώνει το ΥΠΟΙΚ και ξεκαθαρίζει πως ερωτηθείς ο υπουργός εάν η κυβέρνηση ενημέρωσε τους δανειστές, επεσήμανε πως, πάντα, η διαβούλευση είναι καλή ωστόσο, κάποιες ενέργειες, πρέπει να γίνονται πολύ γρήγορα -συγκεκριμένα εντός του 2016- καθώς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπει σε κίνδυνο το πρόγραμμα / συμφωνία.

 

Όπως εξήγησαν οι πηγές, το βοήθημα 617 εκατομμυρίων ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους έπρεπε να εξαγγελθεί ταχύτατα και να καταβληθεί φέτος, που η Ελλάδα πετυχαίνει υπεραπόδοση εσόδων, και συνεπώς να μην επηρεάσει τους στόχους του 2017.

 

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ακόμα ότι η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ανακουφιστούν οι κάτοικοί τους, καθώς και διότι από την 1η Ιανουαρίου θα αυξάνονταν αυτόματα ο ΦΠΑ.

 

«Σε κάθε περίπτωση», καταλήγουν αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ, «η κυβέρνηση λειτουργεί και δρα στο πνεύμα της συμφωνίας, αλλά θα πρέπει να έχει και την διακριτική ευχέρεια να κυβερνήσει! Ιδιαίτερα σε κάποια θέματα που δεν επηρεάζουν στο παραμικρό τη συμφωνία».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr