Κορωνοϊός - Σταϊκούρας: Προανήγγειλε 100 νέους ΚΑΔ στα μέτρα στήριξης

Κορωνοϊός - Σταϊκούρας: Προανήγγειλε 100 νέους ΚΑΔ στα μέτρα στήριξης Facebook Twitter
0

Τη αύξηση των κωδικών αριθμών δραστηριότητας (ΚΑΔ) κατά 100 εντός της εβδομάδας, ώστε τα μέτρα στήριξης λόγω κορωνοϊού να καλύπτουν πλέον 1,8 εκατ. επιχειρήσεις, πολίτες και ελεύθερους επαγγελματίες, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως αυτή η διεύρυνση αφορά ουσιαστικά την εικόνα της οικονομίας κατά τον μήνα Μάρτιο, ενώ προανήγγειλε νέα, πολύ μεγαλύτερες πρωτοβουλίες για το μήνα Απρίλιο, βάσει του πώς θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.


«Ό,τι έχει ζητήσει και ό,τι θα ζητήσει το υπουργείο Παιδείας, το έχει. Μέχρι τώρα οι εκτιμήσεις είναι για εκτός προϋπολογισμού 200 εκατομμύρια ευρώ. Όποτε το ζητάει, σε πέντε λεπτά υπογράφεται, κυριολεκτικά»

«Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τα δεδομένα Μαρτίου. Ξέρουμε ότι πλέον τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Σας λέω από τώρα ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ διαφορετική. Θα είναι πιο δύσκολη. Γιατί προφανώς τον μήνα Μάρτιο ένα κομμάτι επιχειρήσεων λειτουργούσε ικανοποιητικά τις πρώτες 15 μέρες και απογοητευτικά το δεύτερο δεκαπενθήμερο», είπε ο υπουργός. Και τόνισε ότι «οι πρωτοβουλίες που λάβαμε θα είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που θα λάβουμε την άλλη εβδομάδα».

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε, ακόμη, ότι εξετάζεται παρέμβαση για τις επιταγές, η οποία θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί το όριο των ηλεκτρονικών συναλλαγών που πρέπει να εμφανίσει ο κάθε φορολογούμενος για να αποφύγει την ποινή της Εφορίας λέγοντας οτι αυτό θα συνεκτιμηθεί με την πάροδο του χρόνου με βάση και τα δεδομένα από τον όγκο των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ερωτηθείς για το εάν σχεδιάζονται επιπλέον μέτρα στήριξης για τους μακροχρόνιους ανέργους παρέπεμψε ουσιαστικά στο υπουργείο Εργασίας.

«Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Βρούτση» σημείωσε.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM