Κατρούγκαλος: Οι τρείς λόγοι που αλλάζουμε το ασφαλιστικό

Κατρούγκαλος: Οι τρείς λόγοι που αλλάζουμε το ασφαλιστικό Facebook Twitter
SOOC
1

Για «συνταξιούχους μιας ταχύτητας» πλέον και για προσωπική διαφορά την οποία «την εγγυόμαστε για πάντα», έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας πριν λίγο σε συνέντευξη Τύπου για το ασφαλιστικό. Επέμεινε επίσης ότι με το νέο σχέδιο νόμου δεν μειώνονται οι συντάξεις, ούτε οι υπάρχουσες, ούτε οι νέες.

Όπως είπε, δεν υπάρχει ασφαλιστικό σύστημα που να μπορεί να αντέξει το 1/4 να είναι άνεργοι και χωρίς να έχουν αποθεματικά τα ταμεία, ενώ μίλησε για άλλη μία φορά  για παραπληροφόρηση στο θέμα των αλλαγών, λέγοντας ότι πλέον θα εφαρμόζονται ενιαίοι κανόνες για όλους.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να υπάρχουν 100 δισ. στα ταμεία, αλλά με την είσοδο στην κρίση ήταν μόλις 38 δισ., καθώς τα ταμεία κατέθεταν άτοκα τα αποθεματικά τους.

Οι τρείς λόγοι για τους οποίους απαιτούνται οι αλλαγές στο ασφαλισιτκό είναι κατά τον υπουργό ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος, το PSI και το μνημόνιο.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα για κατηγορίες, όπως τα «μπλοκάκια», για τα οποία η εισφορά των εργαζομένων με αυτά θα ανέρχεται στο 6,5% ενώ ζήτησε από το ευρωκοινοβούλιο να τον καλέσει κατ” αντιπαράσταση με τον εκπρόσωπο του κουαρτέτου Κοστέλο, προκειμένου να συζητήσουν δημόσια τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Το Ασφαλιστικό είναι εθνικό θέμα, αλλά και ευρωπαϊκό, είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Οι τρείς λόγοι για τους οποίους απαιτούνται οι αλλαγές στο ασφαλισιτκό είναι κατά τον υπουργό ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος, το PSI και το μνημόνιο"Εκεί σταμάτησα να διαβάζω...