Προς αναβολή βαίνει η διαδικασία αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού .

 

Σύμφωνα με διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίζεται την Δευτέρα με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος, προβλέπεται πως η διαδικασία αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού  παρατείνεται κατά τέσσερις μήνες.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με το ethnos.gr, λόγω πανδημίας, η διαδικασία αναβάλλεται για δεύτερη φορά, ώστε να ξεκινήσει  το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου και να ολοκληρωθεί το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου, όταν ο υπουργός Εργασίας θα πρέπει να εισηγηθεί τον νέο κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο.

 

Σύμφωνα με τον νόμο το ύψος του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου πρέπει να καθορίζεται «λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της για ανάπτυξη από την άποψη της παραγωγικότητας, των τιμών, και της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης, του ποσοστού της ανεργίας, των εισοδημάτων και μισθών».

 

Η ίδια διαδικασία ορίζει πως ο υπουργός Εργασίας δεν δεσμεύεται από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων αλλά το λαμβάνει υπόψη του για να προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο το νέο ύψος του μισθού.

 

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει ότι οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό θα κινούνται με διπλάσια ταχύτητα από την αύξηση του ΑΕΠ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr