Καλάθι Σαρακοστής: Προστίθενται χαλβάς, κατεψυγμένα θαλασσινά και νηστίσιμες σαλάτες

Καλάθι Σαρακοστής: Προστίθενται χαλβάς, κατεψυγμένα θαλασσινά και νηστίσιμες σαλάτες Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Νέες προσθήκες ανακοινώθηκαν στα ήδη υπάρχοντα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο Καλάθι της Σαρακοστής, όπως ο χαλβάς,  τα κατεψυγμένα θαλασσινά και οι νηστίσιμες σαλάτες.

Το Καλάθι της Σαρακοστής έκανε την «πρεμιέρα» του σήμερα και σε αυτό περιλαμβάνονται ήδη νηστίσιμα όπως όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά και κατεψυγμένα λαχανικά. Το καλάθι θα είναι σε ισχύ μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, στις 4 Μαΐου. Αυτή αποτελεί ακόμη μία παρέμβαση της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια, η οποία αφορά τις δαπάνες του νοικοκυριού και τα χρήματα που βγαίνουν από το πορτοφόλι της κάθε οικογένειας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι παρεμβάσεις αυτές δεν θα αφορούν μόνο είδη super market και τρόφιμα. Θα γίνουν αν χρειάζεται σε ρεύμα, βενζίνη, φυσικό αέριο κλπ. Ήδη υπήρξαν αυξήσεις στο επίδομα γέννησης, θα υπάρξουν αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και γενικότερες ενισχύσεις στο «πορτοφόλι» κάθε οικογένειας.

Όπως ανέφερε την Τρίτη σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «υπήρχε λόγος που αυξήθηκαν οι τιμές, διότι αυξήθηκαν οι συντελεστές του κόστους πριν από έναν-ενάμιση χρόνο. Δεν υπάρχει λόγος όμως να παραμένουν υψηλές όταν οι συντελεστές του κόστους μειώνονται».

«Γι’ αυτό και η παρέμβαση γίνεται τώρα και έχει ήδη δείξει αποτελέσματα σε ταχέως κινούμενα καταναλωτικά προϊόντα: απορρυπαντικά, σαμπουάν, 4.000 κωδικοί, στο βρεφικό γάλα κάναμε ακόμα πιο δραστική παρέμβαση, γιατί καταλαβαίνουμε την επιβάρυνση για μία νέα οικογένεια. Δεν είναι η μόνη παρέμβαση που έχουμε κάνει», κατέληξε.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM