Η Mastercard σταματά να εκδίδει κάρτες με μαγνητική ταινία

Mastercard to end magnetic strip on cards Facebook Twitter
Pixabay
0

Τέλος οι κάρτες με μαγνητική ταινία από την Mastercard.

Μέχρι το 2033, καμία από τις χρεωστικές ή πιστωτικές της κάρτες δεν θα έχει μαγνητική ταινία, με τις τράπεζες σε πολλές περιοχές συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης να μπορούν να εκδίδουν κάρτες χωρίς την ταινία ήδη από το 2024.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μεταπήδησε στο chip-and-pin (με την τοποθέτηση αριθμού PIΝ για την έγκριση πληρωμών) για όλες τις πληρωμές με κάρτα το 2006, αλλά στις ΗΠΑ, ορισμένα συστήματα με μαγνητικές ταινίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται.

Η Mastercard ισχυρίζεται ότι οι κάρτες chip-and-pin και οι νέες βιομετρικές κάρτες που χρησιμοποιούν δακτυλικά αποτυπώματα, προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σύμφωνα με την εταιρεία είναι το πρώτο δίκτυο πληρωμών που σταματά σταδιακά την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο BBC ότι το επίπεδο παγκόσμιας αποδοχής των chip-and-pin ήταν τέτοιο που ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει σταδιακά η κατάργηση της μαγνητικής ταινίας.


Η μαγνητική ταινία πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1960 ως έργο της IBM για τη δημιουργία δελτίων ταυτότητας για το προσωπικό της CIA.

Ο Forrest Parry, ένας από τους μηχανικούς της, είχε την ιδέα να κολλήσει πληροφορίες που έχουν κωδικοποιηθεί σε μια λωρίδα μαγνητικής ταινίας σε μια πλαστική κάρτα, αλλά πάλευε να τις ενώσει μαζί.

Τότε η Dorothea Parry, η σύζυγός του, σκέφτηκε την ιδέα να χρησιμοποιήσει θερμότητα για να ενώσει την ταινία με την κάρτα, αρχικά με το σίδερο που χρησιμοποιούσε εκείνη τη στιγμή.

Αλλά η πανδημία, όπως λέει η εταιρεία, ανέδειξε διαφορετικούς τρόπους πληρωμής, στέλνοντας σταδιακά την εφεύρεση των Parrys στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Οι ανέπαφες πληρωμές που μπορούν να γίνουν με κάρτα ή smartphone αυξήθηκαν κατά περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Την ίδια ώρα ο πειραματισμός σε βιομετρικά συστήματα πληρωμών συνεχίζεται με συστήματα που επιτρέπουν πληρωμές με αναγνώριση προσώπου ή σάρωση παλάμης.

Με πληροφορίες του BBC

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ