LIVE!

Χατζηδάκης: Η ΛΑΡΚΟ είναι εκτός ελέγχου

Χατζηδάκης: Η ΛΑΡΚΟ είναι εκτός ελέγχου Facebook Twitter
0

Η ΛΑΡΚΟ είναι εκτός ελέγχου δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βρει ριζικές λύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων, με ρεαλισμό όμως και στηριγμένη στα πραγματικά στοιχεία», διεμήνυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γ, Μουλκιώτη, για την πορεία της ΛΑΡΚΟ και την ασφάλεια των εργαζομένων της.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ, ενημέρωσε ότι από την πρώτη στιγμή ζήτησε να καταλογιστούν ευθύνες και αυτή την ώρα εξελίσσονται οι έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η επιχείρηση αυτή είναι μία επιχείρηση που πάσχει ποικιλοτρόπως. Δηλαδή προσπαθώ να βρω ένα σημείο το οποίο να το αναδείξω ως παράδειγμα επιτυχούς λειτουργίας αυτής της επιχείρησης και δεν μπορώ να βρω. Και επομένως, δυστυχώς, οφείλω να πω ότι και τα ατυχήματα που έχουν γίνει παρά τους ελέγχους οφείλονται και αυτά σε έναν βαθμό στην απαξίωση της εταιρείας, στην αδυναμία της να προχωρήσει μπροστά και να συντονιστεί με τους ρυθμούς της εποχής. Και θύματα τελικά, κυριολεκτικώς όμως θύματα, δυστυχώς, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Εξήγησε ότι η εταιρεία αυτή, είναι ο πρώτος οφειλέτης της ΔΕΗ σε ολόκληρη τη χώρα, χρωστάει 330 εκατ. Και της έχει επιδικαστεί από το Δικαστήριο της ΕΕ αμετάκλητα να δώσει πίσω στο Δημόσιο 165 εκατ. ευρώ από παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Συνέχισε λέγοντας πως αυτή η εταιρεία είναι μία εταιρεία για την οποία υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι ρυπαίνει τον Ευβοϊκό κόλπο, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον και διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον ερωτώντα βουλευτή:

"Πού θα πάει αυτό το πράγμα; Δυστυχήματα, χρέη στη ΔΕΗ, παράνομες κρατικές ενισχύσεις που πρέπει να επιστρέψει στο κράτος και δεν μπορεί, καταγγελίες για περιβαλλοντική επιβάρυνση. Δε νομίζετε και εσείς, όλοι οι βουλευτές της περιοχής ότι πρέπει να δούμε το θέμα όπως το αντιμετωπίζουμε παντού, για όλες τις άλλες επιχειρήσεις του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα;».

"Εμείς θα αγωνιστούμε για να προχωρήσουμε σε μια λύση η οποία θα είναι νομικώς βάσιμη, στέρεα, για να μην αμφισβητηθεί για πολλούς και διαφορετικούς λόγους στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες και από την άλλη πλευρά, μια λύση η οποία θα είναι ελκυστική για επενδυτές», ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης καταλήγοντας την τοποθέτησή του.

Οικονομία
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Οικονομία / «Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― Πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης, υποκύπτοντας στο βάρος της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 5,75%, κλείνοντας στις 2.074,42 μονάδες.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σενάρια με έκτακτα μέτρα τύπου «Pass» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Όλα θα κριθούν από την πορεία της τιμής του πετρελαίου Brent, η οποία αν σκαρφαλώσει και παραμείνει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για 30 ημέρες, θα πυροδοτήσει νέο ισχυρό κύμα ακρίβειας στην ελληνική οικονομία
THE LIFO TEAM