Γιούνκερ: Το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σύντομα

Γιούνκερ: Το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σύντομα Facebook Twitter
EPA/PATRICK SEEGER
0

Tην πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σύντομα με επιτυχία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών.

Ο κ. Γιούνκερ είπε ότι η Ελλάδα υπεραποδίδει στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, προσθέτοντας πως απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Τόνισε πως πιστεύει στην επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος σύντομα και υπογράμμισε την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χώρα, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Εξάλλου, σχετικά με την Ιταλία, ανέφερε ότι είναι μια χώρα η οποία αξίζει σεβασμό και εμπιστοσύνη, γιατί έχει κάνει πολλά για το χτίσιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπληρώνοντας πως «η θέση της Ιταλίας είναι στην καρδιά της Ευρώπης».

Μιλώντας για τη οικονομική και νομισματική ένωση, ο κ.Γιούνκερ είπε ότι θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος τονίζοντας ότι το ευρώ «δεν διαιρεί την Ευρώπη», αλλά την «προστατεύει». Επισήμανε πως το ευρώ δεν ενώνει μόνο τις ευρωπαϊκές οικονομίες, αλλά και τους Ευρωπαίους πολίτες, για να υπογραμμίσει ότι η οικονομία της ευρωζώνης αποτελεί το 85% της οικονομίας της ΕΕ.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ΕΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η οικονομική αρχιτεκτονική της ΟΝΕ και η τραπεζική ένωση. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην ψηφιακή ένωση και στην ανάγκη να εφαρμοστεί ο πυλώνας των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM