Φορολοταρια: Αλλαγές και κέρδη 100.000 ευρώ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Φορολοταρια: Αλλαγές και κέρδη 100.000 ευρώ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Μεγαλύτερα κέρδη αλλά σε λιγότερους τυχερούς υπόσχεται η φορολοταρία, καθώς το υπουργείο Οικονομικών μελετά πώς θα καταστήσει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές περισσότερο θελκτικές για τους πολίτες. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος υποστήριξε ότι αν και σήμερα στη φορολοταρία μοιράζεται ένα εκατ. ευρώ το μήνα, οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται γιατί τα ποσά που δίνονται είναι μικρά. Για αυτό τόνισε ότι μέσω της φορολοταρίας θα δοθούν περισσότερα κίνητρα, ώστε να γίνεται και μεγαλύτερη συλλογή αποδείξεων, ειδικά για ορισμένα επαγγέλματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, με το νέο σχέδιο ο αριθμός των τυχερών θα μειωθεί, αλλά τα ποσά που θα διεκδικούν θα φτάνουν τις 100.000 ευρώ, μπορεί και περισσότερα. Κάθε μηνά 1000 πολίτες λαμβάνουν από χίλια ευρώ. Παράλληλα, εξετάζεται ο περιορισμός του αριθμού των επιλέξιμων προς κλήρωση συναλλαγών σε αυτές που αφορούν επαγγέλματα με υψηλή παραβατικότητα ή να μετρούν για διπλές οι αποδείξεις για τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Στο τραπέζι επανέρχεται και η πρόταση να κληρώνονται και ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή του δημοσίου. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δώσει ισχυρότερα κίνητρα, καθώς από την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών προσδοκά επιπλέον έσοδα 500 εκατ. ευρώ.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ