Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιους φόρους πρέπει να πληρώσουμε μέχρι σήμερα

Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιους φόρους πρέπει να πληρώσουμε μέχρι σήμερα Facebook Twitter
Pixabay
0

Στην επίσπευση των φορολογικών τους υποχρεώσεων για το 2020 καλούνται να προχωρήσουν οι φορολογούμενοι, καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα πληρωμών.

Οι φορολογικές εκκρεμότητες είναι αρκετές, όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος και ο ΦΠΑ, με το χρονοδιάγραμμα να παρουσιάζει φέτος αλλαγές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τι πρέπει να πληρωθεί σήμερα

Χωρίς να υπολογίζονται και τυχόν άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις προς Ταμεία ή δήμους κ.λπ., φορολογούμενοι από όλους τους κλάδους της αγοράς καλούνται να πληρώσουν μέχρι σήμερα:

  • τη δόση του φόρου εισοδήματος
  • την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ
  • τον ΦΠΑ του Νοεμβρίου από όλες τις επιχειρήσεις όπως και
  • τη δόση ή τις δόσεις ρυθμίσεων για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζομένους που δεν ανήκουν στη λίστα που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.

Επιπλέον, καλούνται:

-Να υποβάλουν αίτηση επανένταξης και να πληρώσουν τη δόση Δεκεμβρίου όσοι είχαν τις ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων αλλά τις έχασαν από Μάρτιο έως Νοέμβριο, εφόσον πλήττονται από την πανδημία.

-Να διορθώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων λάθη ή παραλείψεις στις δηλώσεις COVID για τα οποία έλαβαν ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, αλλιώς χάνουν την αποζημίωση 60% για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια που έχουν εισπράξει στο διάστημα Μαρτίου-Αυγούστου.

- Να συμπληρώσουν οι ιδιοκτήτες τις δηλώσεις COVID για τα «κουρεμένα» ενοίκια Νοεμβρίου.

-Να υποβάλλουν οι κληρονόμοι χειρόγραφα φορολογικές δηλώσεις για όσους απεβίωσαν το 2019.

-Να υποβάλλουν μισθωτοί και συνταξιούχοι φορολογικές δηλώσεις για αναδρομικά μισθών ή συντάξεων ή και ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που αφορούν το 2017.

-Να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις όσοι έλαβαν ειδοποίηση και πράξη επιβολής εκτιμώμενου φόρου ότι εντοπίστηκαν να μην έχουν δηλώσει εισοδήματα από το 2014.

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε πληρώνονται

Παράταση έως τέλη Φεβρουαρίου του 2021 έχει δοθεί για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Συγκεκριμένα η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 26 Φεβρουαρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Την ίδια ημέρα λήγει και η προθεσμία για να θέσουν οι φορολογούμενοι τα οχήματα τους σε ακινησία και να καταθέσουν τις πινακίδες τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας, το φετινό ειδοποιητήριο, για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, περιλαμβάνει και έναν QR Code.

Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM