Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιους φόρους πρέπει να πληρώσουμε μέχρι σήμερα

Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιους φόρους πρέπει να πληρώσουμε μέχρι σήμερα Facebook Twitter
Pixabay
0

Στην επίσπευση των φορολογικών τους υποχρεώσεων για το 2020 καλούνται να προχωρήσουν οι φορολογούμενοι, καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα πληρωμών.

Οι φορολογικές εκκρεμότητες είναι αρκετές, όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος και ο ΦΠΑ, με το χρονοδιάγραμμα να παρουσιάζει φέτος αλλαγές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τι πρέπει να πληρωθεί σήμερα

Χωρίς να υπολογίζονται και τυχόν άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις προς Ταμεία ή δήμους κ.λπ., φορολογούμενοι από όλους τους κλάδους της αγοράς καλούνται να πληρώσουν μέχρι σήμερα:

  • τη δόση του φόρου εισοδήματος
  • την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ
  • τον ΦΠΑ του Νοεμβρίου από όλες τις επιχειρήσεις όπως και
  • τη δόση ή τις δόσεις ρυθμίσεων για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζομένους που δεν ανήκουν στη λίστα που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.

Επιπλέον, καλούνται:

-Να υποβάλουν αίτηση επανένταξης και να πληρώσουν τη δόση Δεκεμβρίου όσοι είχαν τις ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων αλλά τις έχασαν από Μάρτιο έως Νοέμβριο, εφόσον πλήττονται από την πανδημία.

-Να διορθώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων λάθη ή παραλείψεις στις δηλώσεις COVID για τα οποία έλαβαν ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, αλλιώς χάνουν την αποζημίωση 60% για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια που έχουν εισπράξει στο διάστημα Μαρτίου-Αυγούστου.

- Να συμπληρώσουν οι ιδιοκτήτες τις δηλώσεις COVID για τα «κουρεμένα» ενοίκια Νοεμβρίου.

-Να υποβάλλουν οι κληρονόμοι χειρόγραφα φορολογικές δηλώσεις για όσους απεβίωσαν το 2019.

-Να υποβάλλουν μισθωτοί και συνταξιούχοι φορολογικές δηλώσεις για αναδρομικά μισθών ή συντάξεων ή και ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που αφορούν το 2017.

-Να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις όσοι έλαβαν ειδοποίηση και πράξη επιβολής εκτιμώμενου φόρου ότι εντοπίστηκαν να μην έχουν δηλώσει εισοδήματα από το 2014.

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε πληρώνονται

Παράταση έως τέλη Φεβρουαρίου του 2021 έχει δοθεί για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Συγκεκριμένα η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 26 Φεβρουαρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Την ίδια ημέρα λήγει και η προθεσμία για να θέσουν οι φορολογούμενοι τα οχήματα τους σε ακινησία και να καταθέσουν τις πινακίδες τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας, το φετινό ειδοποιητήριο, για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, περιλαμβάνει και έναν QR Code.

Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM