Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση μέχρι τα μέσα Ιουλίου

Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση μέχρι τα μέσα Ιουλίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ολοένα και πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Εξάλλου κάτι τέτοιο υποδεικνύει και η πορεία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουν κατατεθεί 3.251.991 δηλώσεις, δηλαδή περίπου οι μισές από αυτές που αναμένει η ΑΑΔΕ. Για να μην δοθεί παράταση- η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου- τότε θα πρέπει να υποβάλλονται 213.333 δηλώσεις την ημέρα.

Έτσι, όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε σε παράταση της προθεσμίας υποβολής πιθανότατα έως και τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα news247. Στο μεταξύ, οι εξαγγελίες που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, για αύξηση των δόσεων για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος αλλάζει τα πράγματα για την παράταση που θα δοθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε τέσσερα μέτρα στήριξης, ανάμεσά τους η αύξηση των δόσεων για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την αύξηση των δόσεων για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ από 3 διμηνιαίες σε 8 μηνιαίες για τα φυσικά πρόσωπα, από 6 σε 8 μηνιαίες δόσεις για τις εταιρείες και από 5 σε 6 δόσεις για τους ιδιοκτήτες.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ