Παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων- που έληγε στις 27 Αυγούστου- ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. 

 

Η πληρωμή των δύο πρώτων δόσεων του φόρου- του Ιουλίου και του Αυγούστου- θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Για την παροχή της έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του φόρου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση έως τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο έως τις 31 Αυγούστου, διευκρίνισε το υπουργείο. 

 

«Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης, δεδομένης της επερχόμενης έκδοσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ εντός του Σεπτεμβρίου», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. 

 

Για το 70% των φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα δεν προκύπτει πληρωμή φόρου. Ειδικότερα, για την πλειοψηφία αυτών των δηλώσεων προκύπτει μηδενικός φόρος, ενώ σημαντικός αριθμός φορολογουμένων λαμβάνει επιστροφή, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ.