ΕΥΔΑΠ: Το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό

ΕΥΔΑΠ: Το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Διευκρινίσεις σχετικά τις μετοχές αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης παρείχε σήμερα η ΕΥΔΑΠ με ανακοίνωσής της. 

Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επιστροφή των μετοχών της από το Υπερταμείο στο Ελληνικό Δημόσιο. Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ τόνισε για ακόμη μια φορά ότι το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι θεσμοθετήθηκε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) που αναλαμβάνει την εποπτεία και τον έλεγχο όλων των εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας.

Με την ρυθμιστική αυτή αρχή, όπως τονίστηκε, επιτυγχάνεται η διαφάνεια και η ορθολογικότητα της υδατικής πολιτικής, ενώ αναβαθμίζεται και η θέση των καταναλωτών, μέσω της θέσπισης λογοδοσίας των φορέων παροχής υπηρεσιών ύδατος και διαχείρισης αποβλήτων, καθώς και μέσω του ελέγχου των αναπτυξιακών, επενδυτικών και τιμολογιακών πολιτικών.

Σημειώνεται δε πως αναμένεται άμεσα η νέα ΚΥΑ σε αντικατάσταση της ΚΥΑ του 2017 που θα εξειδικεύσει το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ τόνισαν ότι ακόμη ότι η εταιρεία απορρόφησε το κόστος της ενεργειακής κρίσης χωρίς να επιβαρύνει τους καταναλωτές της.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Οικονομία / Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η υπεραπόδοση της οικονομίας και τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
LIFO NEWSROOM
LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Οικονομία / LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Το συνολικό μέγεθος της επένδυσης του Ομίλου ΙΟΝ που σχετίζεται με το Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ
LIFO NEWSROOM