ΕΛΣΤΑΤ: Η ανεργία στους νέους έως 24 ετών αυξήθηκε στο 46,8%

ανεργία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αυξήθηκε η ανεργία τον Απρίλιο του 2021, στη χώρα μας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ενώ υψηλά ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν κυρίως στους νέους έως 25 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, στο 17% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Απρίλιο εφέτος, έναντι του διορθωμένου προς τα κάτω 15,9% τον Απρίλιο 2020 και του διορθωμένου προς τα άνω 16,8% τον Μάρτιο

Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε σε 21,4% (από 18,7% τον Απρίλιο πέρυσι), ενώ στους άνδρες παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο (13,6% από 13,7%). Ηλικιακά, στις ομάδες 15- 24 ετών αυξήθηκε στο 46,8% (από 33,6% τον Απρίλιο 2020), και στις ηλικίες 25-74 ετών διαμορφώθηκε στο 15,6% από 14,9%.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 762.553 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 31.202 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2020 (4,3%) και κατά 21.990 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2021 (3%).

Σύμφωνα, επίσης, με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 3.714.575 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 154.202 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2020 (4%) και αύξηση κατά 38.683 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2021 (1,1%).

Τα άτομα που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 3.391.650 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 92.205 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2020 (2,8%) και μείωση κατά 63.733 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2021 (1,8%).

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM