ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 51% των κενών θέσεων εργασίας

ΕΛΣΤΑΤ: Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Πάνω από 50% αυξήθηκαν φέτος οι κενές θέσεις εργασίας σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο με βάση στοιχεία που παρείχε η ΕΛΣΤΑΤ. 

Ωστόσο η αύξηση είναι μικρότερη με την αντίστοιχη σύγκριση προηγουμένων ετών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση 51,3% σημείωσε ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών το γ' τρίμηνο φέτος σε σύγκριση με το γ' τρίμηνο του 2022 (36.801 και 24.324 θέσεις αντίστοιχα) έναντι αύξησης 60,8% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2022 προς το 2021.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο άμεσο/εγγύς μέλλον. Σημειώνεται ότι οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν μόνο στους μισθωτούς.

Δεν θεωρούνται κενές θέσεις οι θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν από:

- μαθητευομένους χωρίς αμοιβή, είτε από εργοδότες είτε από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

- εργολάβους, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη μισθολογική κατάσταση.

- προσωπικό που επαναπροσλαμβάνεται ή επιστρέφει από άδεια με αποδοχές ή χωρίς αποδοχές.

- εσωτερικές μετακινήσεις στην επιχείρηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Κενές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον είναι οι κενές θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM