Ελλάδα και Βενεζουέλα οι χώρες με τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου τα τελευταία 10 χρόνια

Ελλάδα και Βενεζουέλα οι χώρες με τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου τα τελευταία 10 χρόνια Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

Ένα ακόμη αποκαρδιωτικό στοιχείο έρευνας για την ελληνική οικονομία και τις «πληγές» που άφησε η κρίση βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, στην δεύτερη θέση, μετά τη Βενεζουέλα, βρίσκεται η Ελλάδα, στην κατάταξη των χωρών με τη μεγαλύτερη απώλεια του πλούτου τους τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η οικονομική κρίση που έπληξε όχι μόνο τις χώρες του Νότου αλλά συνολικά την Ευρώπη από το 2008 είχε ως αποτέλεσμα στη λίστα με τους «χαμένους» να βρίσκονται εκτός από τη χώρα μας και η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα της New World Wealth σε συνεργασία με την Visual Capitalist,  η Ελλάδα παρουσίασε μείωση του πλούτου της κατά 37% από το 2007 έως το 2017.

Ελλάδα και Βενεζουέλα οι χώρες με τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου τα τελευταία 10 χρόνια Facebook Twitter

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Βενεζουέλα, που εμφανίζει τη μεγαλύτερη μείωση πλούτου της τάξεως του 48% για το ίδιο διάστημα.

Αντιθέτως, όπως προκύπτει από την έρευνα, το Βιετνάμ προς έκπληξη πολλών αύξησε τον πλούτο του τα τελευταία 10 χρόνια κατά 210%.

Εξίσου εντυπωσιακή και η επίδοση της οικονομίας της Κίνας που αύξησε τον πλούτο της κατά 198% αλλά και του Μαυρίκιου που επίσης διπλασίασε τον πλούτο του.

Ελλάδα και Βενεζουέλα οι χώρες με τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου τα τελευταία 10 χρόνια Facebook Twitter

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η εντυπωσιακή πρόοδος του Βιετνάμ οφείλεται στις ξένες άμεσες επενδύσεις αλλά και στο χαμηλό εργατικό κόστος σε συνδυασμό με το υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό.

Οικονομία
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM