Έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι η «13η σύνταξη» θα είναι εφάπαξ και δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον, ζητά σύμφωνα με πληροφορίες το Euroworking Group από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ώστε να λάβει απόφαση για το «ξεπάγωμα» σήμερα της διαδικασίας για την βραχυπρόθεσμη απομείωση του χρέους.

 

Κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν χθες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την αποστολή της διαβεβαίωσης , η οποία θα αναφέρει επίσης ότι οι όποιες μελλοντικές παροχές θα δίνονται πλέον με την άδεια των θεσμών.

 

Από το μνημόνιο ορίζεται ότι αν υπάρξει υπέρβαση των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα, τότε μπορεί να υπάρξει και διάθεση χρημάτων για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, χωρίς όμως να τίθενται σε κίνδυνο οι στόχοι.

 

Σήμερα το Euroworking Group αναμένεται να λάβει αποφάσεις για το αν θα «ξεπαγώσει» άμεσα η διαδικασία της ελάφρυνσης, την οποία μπλόκαρε ο Σόιμπλε.

 

Αν η απόφαση είναι θετική, τότε θα πρέπει να επισημοποιηθεί με την σύγκληση του συμβουλίου των διευθυντών του ESM, κάτι που όπως εκτιμάται θα γίνει πριν το τέλος της εβδομάδας. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr