Το ΔΝΤ διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την 30ή Ιουνίου

Το ΔΝΤ διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την 30ή Ιουνίου Facebook Twitter
SOOC
0

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο μετέδωσε πριν από λίγο ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαβεβαιώνει πως η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την 30η Ιουνίου. Ο εκπρόσωπος του Ταμείου δηλώνει πάντως οτι θα θεωρηθεί αθέτηση πληρωμής (με έκδοση προειδοποίησης).

Οπως διευκρίνισε ο ίδιος στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα την οφειλή της, το Ταμείο δεν εκλαμβάνει την εξέλιξη αυτή ως χρεωκοπία (default) αλλά θέτει την χώρα στο καθεστώς των "ληξιπρόθεσμων οφειλών", εν συνεχεία η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα πρέπει να ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου εντός τριάντα ημερών για τα περαιτέρω.


Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να επισέλθει στην ουσία των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, αναφέροντας ωστόσο οτι καταβάλλονται νυχθημερόν επίπονες προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία. Έσπευσε ωστόσο να επισημάνει ότι η πρόταση που έχουν καταθέσει οι τρείς θεσμοί (ΔΝΤ, Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και και Ευρωπαική Επιτροπή ) είναι ομόφωνη, τονίζοντας ότι οι απόψεις των τριών θεσμών ταυτίζονται. Χαρακτήρισε την πρόταση των θεσμών ισορροπημένη τόσο δημοσιονομικά όσο και κοινωνικά, προσθέτοντας ότι προάγει την ανάπτυξη της οικονομίας.

Η πληροφορία αυτή μεταδίδεται αυτή την ώρα παρότι προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία και η διαπραγμάτευση παραμένει στον "αέρα".

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έληξε χωρίς αποτέλεσμα η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ και ξεκινά σε λίγη ώρα η Σύνοδος Κορυφής με την Άνκελα Μέρκελ να δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν θα απασχολήσει τη συνεδρίαση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ