Der Spiegel: «O Τσίπρας μοιράζει δις στους φτωχούς, προς άγραν ψηφοφόρων»

Der Spiegel: «O Τσίπρας μοιράζει δις στους φτωχούς, προς άγραν ψηφοφόρων» Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

«H κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μοιράζει πολλά χρήματα στους οικονομικά αδύναμους, γράφει το Spiegel Online σε άρθρο με τίτλο «Ο Τσίπρας μοιράζει δις στους φτωχούς, όχι και τόσο ανιδιοτελώς».

Η γερμανική ιστοσελίδα σημειώνει ότι οι επικριτές μιλούν για δώρα προς άγραν ψηφοφόρων ωστόσο η κυβέρνηση ανακοινώνει και νέες αγαθοεργίες:

«Στην πολιτική κοινωνικών παροχών οι επικριτικές φωνές διακρίνουν την απέλπιδα προσπάθεια του έλληνα πρωθυπουργού να ξανακερδίσει όσους ψηφοφόρους έχασε με το "ναι" στο τρίτο πρόγραμμα και τα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που περιλάμβανε.

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία προηγείται πλέον του ΣΥΡΙΖΑ. (...) Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει καλά ότι οι φτωχοί και οι οικονομικά αδύναμοι αποτελούν μεγάλος μέρος του εκλογικού σώματος.

Τυπικά το επόμενο εκλογικό ραντεβού είναι το φθινόπωρο του 2019, δεν αποκλείεται ωστόσο οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα. Από τον Αύγουστο του 2018 και την έξοδο της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκηρυχθούν εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση όμως πριν το 2019 όταν οι Έλληνες βρεθούν αντιμέτωποι με νέο κύμα περικοπών συντάξεων και φορολογικών αυξήσεων.

Οι επικριτές τονίζουν, εκτός αυτού, ότι η γενναιοδωρία του πρωθυπουργού θα χρηματοδοτηθεί εν τέλει από την υπερβολική φορολόγηση των εναπομενόντων κερδοφόρων επιχειρήσεων και τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα και όχι φυσικά από την άνω του μέσου όρου οικονομική ανάπτυξη.

Ήδη πάντως η κυβέρνηση σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για την εποχή μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος. "Αυτό είναι μόνο η αρχή", ανακοίνωνε στους βουλευτές αυτή την εβδομάδα ο υπουργού Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στο μακρύ κατάλογο κοινωνικών παροχών, που περιλαμβάνουν, εκτός από το κοινωνικό μέρισμα, καταβολή βοηθήματος σε ανέργους, κοινωνικό επίδομα, ενισχύσεις όσων έμειναν χωρίς ρεύμα και δωρεάν μεσημεριανό σε μαθητές δημοτικών».

πηγή: Deutsche Welle

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFT

Οικονομία / Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFTs

Μετά τις δόξες που γνώρισε η αγορά των ψηφιακών έργων τέχνης, τα περιβόητα NFTs δεν αποδείχθηκαν μόνο μια καλλιτεχνική και αισθητική λαίλαπα αλλά και ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική καταστροφή.
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Οικονομία / Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύονται και οι επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ συνεχίζονται, οι ΗΠΑ επιτρέπουν προσωρινά την αγορά ρωσικού πετρελαίου εν πλω
THE LIFO TEAM