Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό 1,8 δισ. ευρώ

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό 1,8 δισ. ευρώ Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
3

Σε προσπάθεια της τρόικας, όπως είπε, να επιβάλλει ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα στην Ελλάδα αποδίδει ο υπουργός Οικονομικών, την αναφορά του προέδρου της Κομισιόν για απόκλιση ύψους 1,8 δισ. ευρώ στον ΦΠΑ μεταξύ των θέσεων Ελλάδας και εταίρων.

Προσερχόμενος στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι «αυτά τα περί 1,8 δισ. δημοσιονομικού κενού, είναι μέρος της προσπάθειας της τρόικα, για να επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα. Εμείς τα αμφισβητούμε. Εμείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει τέτοιο δημοσιονομικό κενό».

Ακόμα, ανέφερε ότι «ο μόνος λόγος, για τον οποίο δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές, είναι η πολύ ισχυρή αντίθεσή μας και προσωπική μου αντίθεση».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM