Αυτά είναι τα καταστήματα που ανοίγουν τη Δευτέρα - Πώς θα λειτουργήσουν

Αυτά είναι τα καταστήματα που ανοίγουν τη Δευτέρα - Πώς θα λειτουργήσουν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στα καταστήματα που λειτουργούν και πάλι από τη Δευτέρα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Νίκος Παπαθανάσης που συμμετείχε στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Ειδικότερα: «Λιανικό εμπόριο βιβλίων, λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης, λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού, λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού, λιανικό εμπόριο ανθέων, υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων (ΚΤΕΟ), δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής, υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων, καθώς επίσης και η λειτουργία των καταστημάτων οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας».

Παράλληλα ο υφυπουργός Εσωτερικών έδωσε και αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα προστασία που πρέπει να τηρούνται. 

Το ωράριο

 

Ο κ. Παπαθανάσης, ανέφερε ότι τα καταστήματα τροφίμων θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ τα Σάββατα μέχρι τις 9 Μαΐου, ενώ όσον αφορά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής το ωράριό τους μπορεί να διαμορφωθεί από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τα Σάββατα.

Ο ίδιος τόνισε πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα όπως η αναλογία πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο, η απόσταση μεταξύ των εργαζομένων και η τήρηση κατάλογου ραντεβού πελατών. Ακόμη υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και να χρησιμοποιούνται γάντια και μάσκες ενώ τόνισε ότι θα υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης τους.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε πως πως μπορούν να γίνουν καταγγελίες στον αριθμό 1520 για μη τήρηση των μέτρων αλλά και καταγγελίες για φαινόμενα αισχροκέρδιας.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ